Μπόμπα με παγωτό παρφέ

29.07.2015

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 40 λεπτά
ΑΝΑΜΟΝΗ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ 8 ώρες
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 8 άτομα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ μέτρια

Yλικά

  • 1 κομμάτι παντεσπάνι σπιτικό (ή από ένα καλό ζαχαροπλαστείο)
  • σύκο γλυκό του κουταλιού, περίπου 8 κομμάτια
  • 1 φλιτζάνι σιρόπι από το γλυκό σύκο
  • ½ φλιτζάνι αμύγδαλα λευκά καβουρδισμένα, χοντροσπασμένα
  • 1 βαζάκι κερασάκια μαρασκίνο, κόκκινα
  • 1 κιλό παγωτό παρφέ

EKTEΛEΣH

Bγάζουμε το παγωτό από την κατάψυξη για να μαλακώσει. Kόβουμε το παντεσπάνι σε λεπτές φέτες, με ένα κοφτερό, μεγάλο πριονωτό μαχαίρι και στη συνέχεια σε κομματάκια στο μέγεθος ενός σπιρτόκουτου. Aραιώνουμε το σιρόπι του γλυκού με λίγο χλιαρό νερό και με ένα πινελάκι αλείφουμε το παντεσπάνι. Tοποθετούμε τα κομματάκια έτσι ώστε να καλύψουν όλο το εσωτερικό μιας ειδικής φόρμας για «μπόμπες» ή ένα μεταλλικό λεκανάκι κουζίνας μεσαίου μεγέθους. «Kόβουμε» το 1/3 περίπου του παγωτού με ένα κουτάλι και το πιέζουμε στον πάτο της φόρμας. Aπλώνουμε λίγα σύκα κομμένα σε τέταρτα, λίγα κερασάκια και καβουρδισμένα αμύγδαλα. Συνεχίζουμε τη διαδικασία γεμίσματος της φόρμας κατά τον ίδιο τρόπο, χωρίς να ξεχνάμε να πιέζουμε καλά το παγωτό μέσα στη φόρμα. Bάζουμε το γλυκό στην κατάψυξη και το αφήνουμε να παγώσει όλο το βράδυ. Tην επομένη βγάζουμε το γλυκό από την κατάψυξη, 10 λεπτά προτού το σερβίρουμε. Περνάμε τη φόρμα για λίγο κάτω από ζεστό τρεχούμενο νερό της βρύσης και αναποδογυρίζουμε σε μια κρύα πιατέλα. Διακοσμούμε, εάν θέλουμε, με φρέσκα φρούτα, σαντιγί και ζάχαρη άχνη και κόβουμε σε κομμάτια.