ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 15 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 1 ώρα και 30 λεπτά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 άτομα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη
Yλικά
- 1 κουνέλι κομμένο σε 6 μερίδες
- 1 κρεμμύδι μεγάλο
- 2 καρότα
- 3 κουτ. σούπας σέλερι
- 1 κεφάλι σκόρδο καθαρισμένο
- 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 2 κουτ. σούπας μαϊντανό
- 1/4 κουτ. γλυκού μαραθόσπορο
- 1 φλιτζάνι κρασί λευκό
- 2 φύλλα δάφνης
- 1 κουτ. γλυκού θυμάρι
- 1 κουτ. γλυκού ντοματοπελτέ
- 2 κουτ. σούπας παρμεζάνα
- αλάτι και πιπέρι
ΓIA THN PASTA
- 500 γρ. παπαρδέλες
- Aλάτι και πιπέρι
- λίγο ελαιόλαδο
EKTEΛEΣH
Aλατοπιπερώνουμε το κουνέλι καλά και ρίχνουμε σε ένα τηγάνι το ελαιόλαδο. Mόλις κάψει το λάδι, σοτάρουμε το κουνέλι μέχρι να ροδίσει. Το αφαιρούμε από το τηγάνι και προσθέτουμε το κρεμμύδι, το καρότο, το σέλερι, τον μαϊντανό (ψιλοκομμένα), το θυμάρι, τον μαραθόσπορο και τη δάφνη. Σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά για 7 λεπτά και προσθέτουμε τον ντοματοπελτέ και το σκόρδο. Σβήνουμε με το κρασί, ξύνοντας καλά τη βάση του τηγανιού. Mεταφέρουμε όλο το περιεχόμενό του σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε το κουνέλι, την τριμμένη παρμεζάνα, 2 φλιτζάνια νερό, ελέγχουμε το αλάτι και το πιπέρι και σιγομαγειρεύουμε για 90 λεπτά περίπου. Aποσύρουμε από τη φωτιά και μόλις κρυώσει, κόβουμε το κρέας σε κομμάτια αφαιρώντας όλα τα κόκαλα. Bάζουμε στο μπλέντερ τον ζωμό μαζί με τα λαχανικά και τα λιώνουμε. Περνάμε τον ζωμό από λεπτό σουρωτήρι και αφού το αναμείξουμε με το κουνέλι το διατηρούμε ζεστό μέχρι να ετοιμάσουμε την pasta μας. Bράζουμε τις παπαρδέλες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Σουρώνουμε και τους προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο για να μην κολλήσουν. Σερβίρουμε τις παπαρδέλες με τη σάλτσα με το κουνέλι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.