Υλικά (για 6 άτομα)
- 450 γραμμ. κεράσια
- 3 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη
- 2 φλιτζ. κρέμα γάλακτος
- 250 γραμμ. μπισκότα digestive
- 2 κουτ. σούπας βούτυρο λιωμένο
Εκτέλεση
1. Αφαιρείτε τα κουκούτσια από τα κεράσια. Θρυμματίζετε τα μπισκότα στο μπλέντερ, προσθέτετε το βούτυρο και τα ανακατεύετε καλά.
2. Μοιράζετε το μείγμα στα ποτήρια πιέζοντας με ένα κουτάλι και δημιουργείτε τη βάση. Τα βάζετε στο ψυγείο για 45 λεπτά.
3. Ανακατεύετε τα κεράσια με 1 κουταλιά ζάχαρη άχνη στο μπλέντερ, προσέχοντας να μην τα αφήσετε να λιώσουν εντελώς, αλλά απλώς να είναι ψιλοκομμένα.
4. Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με την υπόλοιπη ζάχαρη άχνη τόσο όσο να στέκεται.
5. Περνάτε τα κεράσια από ένα σουρωτήρι για να βγάλουν λίγο από το ζωμό τους. Μπορείτε να τα βάλετε και σε ένα τούλι και να τα στύψετε.
6. Ανακατεύετε τα κεράσια με την κρέμα, μοιράζετε τη μους στα ποτήρια και στολίζετε με ένα κεράσι με το κοτσανάκι του.
7. Μπορείτε να τη σερβίρετε αμέσως. Αν την προτιμάτε δροσερή ή κρύα, να ξέρετε ότι έπειτα από λίγη ώρα στο ψυγείο σκουραίνει το χρώμα της.