Τι έχουμε:
- 150 γραμ. κανταϊφι
Για την κρέμα:
- 1 φλιτζ. αλεύρι μαλακό
- 2 1/2 φλιτζ. γάλα
- 3/4 φλιτζ. ζάχαρη
- 2 αβγά
- 2 βανίλιες
- 7 κουταλιές βιτάμ
Για το σιρόπι:
- 3/4 φλιτζ. ζάχαρη
- 1/2 φλιτζ. νερό
- τη φλούδα από ένα λεμόνι
- 3 γαρίφαλα
- 1 ξυλάκι καννέλα
Για τη σαντιγί:
- 2 1/2 φλιτζ. κρέμα γάλακτος
- 1 κουταλιά ζάχαρη
Για το γαρνίρισμα:
- 1/2 φλιτζ. τριμμένα αμύγδαλα
- γλυκό κουταλιού μαυροκέρασο
Τι κάνουμε:
Σε μία κατσαρόλα, ρίχνουμε τη ζάχαρη, τα αβγά, το αλεύρι και ανακατεύουμε προσθέτοντας λίγο λίγο το γάλα.
Κατόπιν βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς, έως ότου το μείγμα πήξει και γίνει μια μέτρια κρέμα. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνουμε τη βανίλια, τέσσερις κουταλιές από το βιτάμ και ανακατεύουμε, έως ότου λιώσει το βιτάμ και αναμειχθούν καλά όλα τα υλικά.
Αλείφουμε ένα ταψί με τις τρεις κουταλιές του βιτάμ, στρώνουμε το κανταϊφι και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180οC, έως ότου ροδίσει.
Εν τω μεταξύ, βάζουμε σε μια άλλη κατσαρόλα το νερό, τη ζάχαρη, τη φλούδα του λεμονιού, τα γαρίφαλα, την καννέλα και τα αφήνουμε να βράσουν έως ότου γίνουν ένα αραιό σιρόπι. Με μια τρυπητή κουτάλα αφαιρούμε τα μυρωδικά και ρίχνουμε κρύο το σιρόπι επάνω στο ψημένο κανταϊφι.
Κατόπιν στρώνουμε την κρέμα επάνω από το κανταϊφι, καλύπτουμε το ταψί με πλαστική μεμβράνη, το βάζουμε στο ψυγείο και αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη, μέχρι να γίνουν σαντιγί.
Βγάζουμε από το ψυγείο το ταψί, απλώνουμε τη σαντιγί επάνω από την παγωμένη κρέμα, πασπαλίζουμε με τα τριμμένα αμύγδαλα, κόβουμε το γλυκό σε κομμάτια, τα περιχύνουμε με γλυκό μαυροκέρασο και σερβίρουμε.
Συμβουλή
Μπορούμε να το σερβίρουμε σκέτο ή με παγωτό!
το κατάλληλο συνοδευτικό Λικέρ Τεντούρα.