Τι έχουμε:
- 1 πακέτο πένες
- 1/2 κιλό φρέσκα ντοματάκια
- 1 κρεμμύδι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1/2 ποτήρι κόκκινο κρασί
- 5 κουταλιές λάδι ελιάς
- 1 κλωναράκι σέλινο
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για το γαρνίρισμα:
- φύλλα ρόκας
Τι κάνουμε:
- Βάζουμε στη φωτιά μια κατσαρόλα και περνάμε την επιφάνειά της με το σκόρδο, καθαρισμένο για να αφήσει τη μυρωδιά του.
- Στη συνέχεια, ρίχνουμε στην κατσαρόλα 3 κουταλιές από το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο έως ότου χρυσίσει.
- Πλένουμε τα ντοματάκια, αφαιρούμε τους μίσχους και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα, πιέζοντάς τα ελαφρά για να βγάλουν λίγο από τον χυμό τους.
- Πλένουμε και λιώνουμε το σέλινο στο μπλέντερ, το ρίχνουμε στην κατσαρόλα, μαζί με αλάτι και πιπέρι, ανακατεύοντας συνέχεια για να ενωθούν οι γεύσεις.
- Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί έως ότου εξατμιστεί το αλκοόλ και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
- Εν τω μεταξύ, βράζουμε τις πένες σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό και το υπόλοιπο λάδι.
- Οταν βράσουν, τις στραγγίζουμε σε ένα σουρωτήρι, τις ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τα ντοματάκια και ανακατεύουμε για να ενωθούν με τη σάλτσα.
- Σερβίρουμε τις πένες σε πιάτα γαρνίροντας με τα φύλλα ρόκας.
Συμβουλή
Μπορούμε να προσθέσουμε και άλλα μυρωδικά όπως μαϊντανό.
Το κατάλληλο κρασί: Κόκκινο Νεμέα φρέσκια.