Τι έχουμε:
- 2 κεσεδάκια γιαούρτι
- 300 γραμ. κεράσια
Για το παγωτό:
- 7 φλιτζ. γάλα
- 1 φλιτζ. σοκολάτα τριμμένη
- 1 φλιτζ. ζάχαρη
- 2 αβγά
- 3 κουταλιές κορν-φλάουερ
- 1 βανίλια
Τι κάνουμε:
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα, πέντε φλιτζάνια από το γάλα μαζί με τα 2/3 του φλιτζανιού της ζάχαρης και την τριμμένη σοκολάτα, τα αφήνουμε, σε χαμηλή φωτιά έως ότου πάρουν βράση και κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
Σε ένα μπολ, ρίχνουμε το υπόλοιπο γάλα, μαζί με την υπόλοιπη ζάχαρη, το κορν-φλάουερ και τη βανίλια. Αφού τα ανακατέψουμε καλά με το αναδευτήρι, προσθέτουμε τα αβγά, ανακατεύουμε και πάλι έως ότου γίνει το μείγμα μας ομοιογενές και κατόπιν το ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το βρασμένο γάλα. Βάζουμε και πάλι την κατσαρόλα στη φωτιά και με μια σπάτουλα, ανακατεύουμε συνεχώς το μείγμα, έως ότου δέσει και γίνει κρέμα. Μόλις η κρέμα ετοιμαστεί, κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, τη βυθίζουμε σε ένα μεγαλύτερο δοχείο με κρύο νερό (το νερό να φθάνει λίγο πιο πάνω από τη βάση της κατσαρόλας) και ανακατεύουμε την κρέμα κατά διαστήματα, έως ότου κρυώσει τελείως.
Στη συνέχεια, την αδειάζουμε σε ένα μπολ και τη βάζουμε στην κατάψυξη.
Πριν το παγωτό παγώσει εντελώς, το ανακατεύουμε πάλι, ώστε να σπάσουν οι κρύσταλλοι που έχουν δημιουργηθεί και το βάζουμε ξανά στην κατάψυξη.
Την επόμενη μέρα, βγάζουμε το παγωτό από την κατάψυξη, παίρνουμε ένα ποτήρι του κρασιού και με ένα κουτάλι το γεμίζουμε μέχρι τη μέση με παγωτό. Ανακατεύουμε τα κεράσια με το γιαούρτι και συμπληρώνουμε το κενό, ώστε το μείγμα να φθάσει σχεδόν μέχρι το χείλος του ποτηριού.
Συμβουλή
Εάν θέλουμε μπορούμε να γαρνίρουμε το παγωτό μας, ρίχνοντας πάνω από το γιαούρτι σιρόπι με γεύση κεράσι.
Το κατάλληλο συνοδευτικό: Λικέρ Τεντούρα.