Τι έχουμε:
- 1 κουτάκι ζύμη για κρουασάν
- 2-3 κουταλιές βιτάμ για άλειμμα
- αλεύρι για την επιφάνεια εργασίας
- Για τη σαλάτα:
- 1 φλιτζ. μαγιονέζα Hellmanns Real
- 1 κόκκινο μήλο
- 1 πράσινο μήλο
- 2-3 φύλλα μαρουλιού
- 2-3 κλωναράκια σέλινο
- 2 κουταλιές χυμό λεμονιού
- 1/2 φλιτζ. καρύδια τριμμένα
Τι κάνουμε:
Πλένουμε τα φύλλα του μαρουλιού, τα σκουπίζουμε προσεχτικά με απορροφητικό χαρτί κουζίνας, τα χοντροκόβουμε και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
Στη συνέχεια ξεφλουδίζουμε το πράσινο μήλο, πλένουμε το κόκκινο, αφαιρούμε τα κουκούτσια τους, τα κόβουμε σε κύβους, τα προσθέτουμε στο μπολ με το μαρούλι, καθώς και το σέλινο, αφού πρώτα το πλύνουμε και το ψιλοκόψουμε.Προσθέτουμε στο μπολ τα καρύδια, το χυμό λεμονιού, ανακατεύουμε, στη συνέχεια ρίχνουμε τη μαγιονέζα Hellmanns Real, ανακατεύουμε για να ενωθούν τα υλικά, σκεπάζουμε το μπολ με διάφανη μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο.
Εν τω μεταξύ προετοιμάζουμε τα κρουασάν:
Βγάζουμε το φύλλο από το κουτάκι του, το απλώνουμε σε μια αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας και το κόβουμε σε τρίγωνα κομμάτια, όπως είναι χωρισμένα. Κατόπιν αλείφουμε το κάθε τρίγωνο με λιωμένο βιτάμ και τα τυλίγουμε σε ρολό, ξεκινώντας από τη φαρδιά πλευρά της ζύμης. Μόλις τυλίξουμε όλα τα τρίγωνα, τα βάζουμε σε ένα ταψί, το ένα δίπλα στο άλλο, σκεπάζουμε το ταψί με μια πετσέτα και το αφήνουμε σε χλιαρό μέρος για 15 λεπτά, μέχρι τα κρουασάν να φουσκώσουν.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC.
Μόλις τα κρουασάν φουσκώσουν, τα ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 15-20 λεπτά, ανάλογα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Οταν ψηθούν, τα βγάζουμε από τον φούρνο, τα αφήνουμε να κρυώσουν και στη συνέχεια τα κόβουμε οριζοντίως στη μέση, τα γεμίζουμε με τη σαλάτα και σερβίρουμε.
Συμβουλή
Μπορούμε να προσθέσουμε στη σαλάτα κομμάτια κοτόπουλου.
το κατάλληλο κρασί Κόκκινη φρέσκια Νεμέα.