Κανελάτα κέικ

11.04.2011

Για να μοσχομυρίσει το σπίτι μας κανέλα!

Τι έχουμε:

  • 3 φλιτζ. αλεύρι
  • 1 φλιτζ. ζάχαρη
  • 1 φλιτζ. βιτάμ
  • 3/4 του φλιτζανιού γάλα
  • 4 αβγά
  • 3 κουταλιές μπέικιν-πάουντερ
  • 1 βανίλια
  • 2 κουταλιές κανέλα
  • αλεύρι για τα φορμάκια

Τι κάνουμε:

  • Ρίχνουμε στο μπολ του μίξερ τη ζάχαρη μαζί με το βιτάμ (κρατάμε μια κουταλιά χωριστά, για να αλείψουμε τα φορμάκια) και τα χτυπάμε καλά, στην υψηλή ταχύτητα, έως ότου γίνουν ένα αφράτο μείγμα.
  • Κατόπιν χαμηλώνουμε το μίξερ στη μέτρια ταχύτητα, ρίχνουμε ένα ένα τα αβγά και τα αφήνουμε να χτυπηθούν, ώστε να αναμειχθούν καλά τα υλικά.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC.
  • Σε ένα άλλο, μεγάλο μπολ, κοσκινίζουμε το αλεύρι, ρίχνουμε το μπέικιν πάουντερ, τη βανίλια, την κανέλα, τα ανακατεύουμε και στη συνέχεια προσθέτουμε σιγά σιγά, εναλλάξ το μείγμα των αβγών και το γάλα, συνεχίζοντας το ανακάτεμα, έως ότου γίνουν τα υλικά ένα παχύρρευστο μείγμα.
  • Παίρνουμε μερικά μικρά φορμάκια του κέικ, τα αλείφουμε με το βιτάμ που έχουμε κρατήσει, τα αλευρώνουμε ελαφρά, βάζουμε το μείγμα και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο, για περίπου μισή ώρα.
  • Για να βεβαιωθούμε ότι έχουν ψηθεί τα κεκάκια, βυθίζουμε μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο τους και αν βγει καθαρή και στεγνή, τότε τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
  • Μόλις κρυώσουν αρκετά, τα ξεφορμάρουμε, τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη, τα βάζουμε σε μια πιατέλα και σερβίρουμε.

Συμβουλή
Εάν θέλουμε, μπορούμε να προσθέσουμε ή να αφαιρέσουμε κανέλλα, ανάλογα με τα γευστικά μας γούστα.

Το κατάλληλο συνοδευτικό: Λικέρ Τεντούρα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ