Τι έχουμε:
- 1 πακέτο μακαρόνια
- 4-5 αβγά
- 150 γραμ. τυρί γκούντα
- 150 γραμ. τυρί κεφαλογραβιέρα
- 150 γραμ. ζαμπόν
- 2 κουταλιές λάδι ελιάς
- αλάτι
Τι κάνουμε:
- Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, ρίχνουμε το λάδι και αφήνουμε τα μακαρόνια να βράσουν, για όση ώρα αναγράφεται στη συσκευασία.
- Κατόπιν τα αφήνουμε να στραγγίξουν και μετά τα βάζουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι κατάλληλο για φούρνο.
- Επάνω σε μια επιφάνεια κοπής κόβουμε το ζαμπόν σε κύβους και το ρίχνουμε στο τηγάνι.
- Τρίβουμε τα τυριά και αφού κρατήσουμε μισό φλιτζάνι από κάθε τυρί, τα ρίχνουμε και αυτά στο τηγάνι.
- Προθερμαίνουμε το γκριλ του φούρνου.
- Εν τω μεταξύ, βάζουμε το τηγάνι στη φωτιά και ανακατεύουμε καλά, ώσπου να λιώσουν τα τυριά και να ενωθούν τα υλικά μεταξύ τους.
- Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά και κατόπιν περιχύνουμε με αυτά το σπαγγέτι, κουνώντας ταυτόχρονα το τηγάνι, ώστε τα αβγά να απλωθούν παντού.
- Τέλος, πασπαλίζουμε την επιφάνεια με το υπόλοιπο τυρί και βάζουμε το τηγάνι στον φούρνο, για περίπου 10 λεπτά, έως ότου γκρατιναριστεί η μακαρονομελέτα.
- Βγάζουμε το τηγάνι από τον φούρνο και σερβίρουμε τη μακαρονομελέτα σε μια πιατέλα, αφού πρώτα την κόψουμε σε κομμάτια.
Συμβουλή
Μπορούμε να αντικαταστήσουμε την κεφαλογραβιέρα με κασέρι.
Το κατάλληλο κρασί: Κόκκινο Νάουσας.