Μακαρονομελέτα φούρνου

28.05.2009
Ενα εύκολο πιάτο, που μπορεί να είναι η λύση της τελευταίας στιγμής!

Τι έχουμε:

  • 1 πακέτο μακαρόνια
  • 4-5 αβγά
  • 150 γραμ. τυρί γκούντα
  • 150 γραμ. τυρί κεφαλογραβιέρα
  • 150 γραμ. ζαμπόν
  • 2 κουταλιές λάδι ελιάς
  • αλάτι

Τι κάνουμε:

  • Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, ρίχνουμε το λάδι και αφήνουμε τα μακαρόνια να βράσουν, για όση ώρα αναγράφεται στη συσκευασία.
  • Κατόπιν τα αφήνουμε να στραγγίξουν και μετά τα βάζουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι κατάλληλο για φούρνο.
  • Επάνω σε μια επιφάνεια κοπής κόβουμε το ζαμπόν σε κύβους και το ρίχνουμε στο τηγάνι.
  • Τρίβουμε τα τυριά και αφού κρατήσουμε μισό φλιτζάνι από κάθε τυρί, τα ρίχνουμε και αυτά στο τηγάνι.
  • Προθερμαίνουμε το γκριλ του φούρνου.
  • Εν τω μεταξύ, βάζουμε το τηγάνι στη φωτιά και ανακατεύουμε καλά, ώσπου να λιώσουν τα τυριά και να ενωθούν τα υλικά μεταξύ τους.
  • Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά και κατόπιν περιχύνουμε με αυτά το σπαγγέτι, κουνώντας ταυτόχρονα το τηγάνι, ώστε τα αβγά να απλωθούν παντού.
  • Τέλος, πασπαλίζουμε την επιφάνεια με το υπόλοιπο τυρί και βάζουμε το τηγάνι στον φούρνο, για περίπου 10 λεπτά, έως ότου γκρατιναριστεί η μακαρονομελέτα.
  • Βγάζουμε το τηγάνι από τον φούρνο και σερβίρουμε τη μακαρονομελέτα σε μια πιατέλα, αφού πρώτα την κόψουμε σε κομμάτια.

Συμβουλή
Μπορούμε να αντικαταστήσουμε την κεφαλογραβιέρα με κασέρι.

Το κατάλληλο κρασί: Κόκκινο Νάουσας.