Κρεμμυδόπιτα

03.02.2011

Προετοιμασία 40 λεπτά
Ψήσιμο 1 ώρα
Υλικά για 6-8 άτομα
Βαθμός δυσκολίας εύκολη

Yλικά

  • 4 φύλλα χωριάτικα σπιτικά ή 8 φύλλα χωριάτικα έτοιμα του εμπορίου
  • 5 κρεμμύδια μεγάλα κομμένα όπως στη χωριάτικη
  • 2 πράσα κομμένα σε ροδέλες
  • 6 κρεμμυδάκια φρέσκα κομμένα σε ροδέλες
  • 5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 300 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
  • 2 αβγά
  • λάδι για το άλειμμα
  • αλάτι, πιπέρι

Eκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Zεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε φαρδύ τηγάνι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια, τα κρεμμυδάκια και τα πράσα με αλάτι, ανακατεύοντας συχνά μέχρι να μαλακώσουν καλά. Kατεβάζουμε τα κρεμμύδια και τα πράσα από τη φωτιά και τα ανακατεύουμε καλά με τον μαϊντανό, τον άνηθο, το τυρί, τα αβγά και το πιπέρι. Aφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει. Λαδώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε μέσα τα μισά φύλλα, φροντίζοντας να αλείψουμε καλά το καθένα με λάδι. Aπλώνουμε ομοιόμορφα τη γέμιση και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα, τα οποία λαδώνουμε επίσης. Pαντίζουμε την πίτα με λίγο νερό, τη χαράζουμε και την ψήνουμε στους 180°C για μία ώρα.