Τι έχουμε:
- 4 αβγά μεγάλα
- 10-15 στίγματα κρόκου Κοζάνης
- 1/2 φλιτζ. γάλα
- 100 γραμ. τσένταρ
- 100 γραμ. παρμεζάνα
- 3 κουταλιές βιτάμ
- αλάτι
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για το γαρνίρισμα:
- φύλλα δυόσμου
Τι κάνουμε:
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα, ρίχνουμε και διαλύουμε τα στίγματα του κρόκου Κοζάνης.
Διαχωρίζουμε τα αβγά και βάζουμε τους κρόκους σε ένα μικρό μπολ και τα ασπράδια σε ένα μεγάλο.
Ρίχνουμε μέσα στους κρόκους αλάτι και πιπέρι και τους χτυπάμε με το αναδευτήρι.
Βάζουμε σε χαμηλή φωτιά ένα αντικολλητικό τηγάνι κατάλληλο για φούρνο και το αφήνουμε να κάψει.
Εν τω μεταξύ, χτυπάμε τα ασπράδια με το αναδευτήρι των αβγών και στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας ένα μεταλλικό κουτάλι, ρίχνουμε μέσα στα ασπράδια τους κρόκους, τα τυριά τριμμένα, το γάλα και ανακατεύουμε απαλά, έως ότου ενωθούν τα υλικά.
Προθερμαίνουμε το γκριλ.
Ρίχνουμε στο καυτό τηγάνι το βιτάμ, μόλις λιώσει και αρχίσει να αφρίζει, ρίχνουμε το μείγμα των αβγών και κουνάμε το τηγάνι, κρατώντας το από το χερούλι, με κυκλικές κινήσεις, για να απλωθούν τα αβγά ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια του τηγανιού.
Αφήνουμε την ομελέτα να ψηθεί για 3-4 λεπτά και με μια σπάτουλα την ξεκολλάμε από τα τοιχώματα του τηγανιού και τη γυρίζουμε προσεχτικά, για να ψηθεί και από την άλλη πλευρά.
Αφήνουμε να ψηθεί για 1 λεπτό ακόμη, κατεβάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά και το βάζουμε στο φούρνο, κάτω από το προθερμασμένο γκριλ.
Αφήνουμε την ομελέτα να ψηθεί, για δύο λεπτά, ώστε να γκρατιναριστούν τα τυριά.
Σερβίρουμε την ομελέτα διπλωμένη και τη γαρνίρουμε με φύλλα δυόσμου.
Συμβουλή
Μπορούμε αν θέλουμε να προσθέσουμε και μανιτάρια.
Το κατάλληλο συνοδευτικό: Παγωμένη μπίρα.