Γιουφκαλί πιλάβ

09.04.2009
Φημισμένο πιλάφι!

Τι έχουμε:

  • 2 στήθη από κοτόπουλο
  • 500 γραμ. ρύζι μπασμάτι
  • 2 φύλλα κρούστας κομμένα σε δυο κομμάτια
  • 7 κουταλιές Βιτάμ
  • 1/2 φλιτζ. αμύγδαλα ξεφλουδισμένα
  • 100 γραμ. φιδέ
  • αλάτι
  • κόκκινο πιπέρι

Τι κάνουμε:

Πλένουμε τα στήθη από το κοτόπουλο, τα βράζουμε σε μια κατσαρόλα και τα κόβουμε σε μικρά κομματάκια.

Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το μπασμάτι σε αλατισμένο νερό, το σουρώνουμε, το βάζουμε σε ένα μπολ και το ανακατεύουμε με 3 κουταλιές από το Βιτάμ.

Σε ένα τηγάνι καβουρδίζουμε για ένα λεπτό τα αμύγδαλα, και στη συνέχεια τα ανακατεύουμε σε ένα μπολ με τα κομματάκια από το κοτόπουλο, τον φιδέ, το αλάτι και το πιπέρι.

Κατόπιν, τα προσθέτουμε στο ρύζι και ανακατεύουμε για να ενωθούν τα υλικά.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC.

Μοιράζουμε το μείγμα σε κάθε κομμάτι φύλλου κρούστας, αλείφουμε τα φύλλα με το υπόλοιπο Βιτάμ, λιωμένο, και ψήνουμε σε ταψί ή πυρίμαχο σκεύος στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 10 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

Σερβίρουμε αμέσως πασπαλίζοντας με κόκκινο πιπέρι.

Συμβουλή

Μπορούμε να βράσουμε το ρύζι σε ζωμό κοτόπουλου για ακόμη περισσότερη γεύση.

το κατάλληλο κρασί chardonnay.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ