Μελιτζάνες αλά κάπρι

12.03.2009
Μια άλλη εκδοχή της καπρέζε...

Τι έχουμε:

  • 2 φέτες μοτσαρέλα
  • 1 ντομάτα
  • 1 μελιτζάνα στρογγυλή
  • αλάτι
  • 1 ξύλινο καλαμάκι για σουβλάκια
  • 3 κουταλιές λάδι ελιάς

Για το γαρνίρισμα:

  • φύλλα δυόσμου

Τι κάνουμε:
Πλένουμε την ντομάτα και τη μελιτζάνα, τις σκουπίζουμε και τις κόβουμε σε τέσσερις χοντρές φέτες.

Βάζουμε τις φέτες της μελιτζάνας σε ένα μπολ, τις πασπαλίζουμε με αλάτι και τις αφήνουμε για μισή ώρα για να ξεπικρίσουν.

Ξεπλένουμε με νερό τις φέτες της μελιτζάνας, τις σκουπίζουμε και τις ψήνουμε πάνω σε καυτό μάτι για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά.

Κόβουμε τη μοτσαρέλα σε 3 χοντρές φέτες.

Σε μια πιατέλα βάζουμε μια φέτα μελιτζάνας, μια φέτα μοτσαρέλα, σκεπάζουμε με μια φέτα μελιτζάνας, μια φέτα ντομάτας, την αλατίζουμε, και συνεχίζουμε εναλλάξ, τελειώνοντας με το μικρότερο κομμάτι της ντομάτας.

Περνάμε στο κέντρο του πάνω κομματιού το ξυλινο καλαμάκι έως ότου ακουμπήσει στο πιάτο και κόβουμε το κομμάτι που προεξέχει, αφήνοντας 1 εκ. πάνω από την ντομάτα.

Βάζουμε επάνω στο καλαμάκι τα φύλλα του δυόσμου, περιχύνουμε με το λάδι και σερβίρουμε.

Συμβουλή
Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τη μοτσαρέλα με μυζήθρα νωπή.

Το κατάλληλο κρασί: chardonnay.