Σαλάτα με σος από ροκφόρ

19.03.2009
Και για κυρίως πιάτο!

Τι έχουμε:

  • 4 αβγά
  • 1/2 φλιτζ. μαγιονέζα
  • 150 γραμ. τυρί ροκφόρ
  • 1/2 φλιτζ. τριμμένη παρμεζάνα
  • 6-7 φύλλα κινέζικου μαρουλιού
  • 2 κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι

Τι κάνουμε:
Πλένουμε τα αβγά και τα βράζουμε σε ένα κατσαρολάκι για 10-12 λεπτά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και κατόπιν τα καθαρίζουμε από τα τσόφλια, κάτω από τρεχούμενο νερό, τα αλατίζουμε και τα βάζουμε σε ένα μπολ.

Σε ένα άλλο μπολ λιώνουμε με ένα πιρούνι το ροκφόρ, έως ότου γίνει αλοιφή, προσθέτουμε την παρμεζάνα, τη μαγιονέζα και ανακατεύουμε καλά, ώστε να ενωθούν οι γεύσεις.

Πλένουμε τα φύλλα από το κινέζικο μαρούλι, τα στραγγίζουμε, τα κόβουμε με τα δάχτυλά μας και τα βάζουμε στο μπολ με το μείγμα μαγιονέζας-ροκφόρ, προσθέτουμε τον μαϊντανό και τα ανακατεύουμε.

Ρίχνουμε το μείγμα σε μια πιατέλα, μετά βάζουμε τα αβγά, κομμένα στη μέση και σερβίρουμε.

Συμβουλή
Αν θέλουμε να κάνουμε πιο έντονη τη γεύση της σος προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι!

Το κατάλληλο κρασί: Κόκκινο Νεμέας.