Σπαλομπριζόλες μαριναρισμένες

26.03.2009
Για το κυριακάτικο τραπέζι!

Τι έχουμε:

  • 4 σπαλομπριζόλες
  • 3 κουταλιές Βιτάμ
  • Για την μαρινάδα:
  • 1/2 μπουκάλι κόκκινο κρασί
  • 1 φλιτζ. λάδι ελιάς
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο
  • 1 κλωναράκι δεντρολίβανο
  • 1 κλωναράκι μαϊντανό
  • 2 φύλλα δάφνης
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ρίγανη
  • κόκκους πιπεριού

Τι κάνουμε:

Πλένουμε τις μπριζόλες και τις σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά της μαρινάδας και βάζουμε μέσα τις μπριζόλες φροντίζοντας να καλύπτονται από τη μαρινάδα.

Σκεπάζουμε το μπολ με διάφανη μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για όλο το βράδυ.

Την επομένη βγάζουμε το μπολ από το ψυγείο, στραγγίζουμε τις μπριζόλες από τη μαρινάδα και τις βάζουμε σε ένα τηγάνι κατάλληλο για φούρνο μαζί με το Βιτάμ.

Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά.

Όταν ψηθούν τις σερβίρουμε σε μια πιατέλα πασπαλισμένες με κόκκους πιπεριού.

Συμβουλή
Μπορούμε να βράσουμε τη μαρινάδα, να την καταψύξουμε και να τη χρησιμοποιήσουμε για να μαρινάρουμε άλλο κρέας.

Το κατάλληλο κρασί Νεμέα παλαιωμένη.