Λαζάνια με φέτα και μανιτάρια

12.03.2009
Ενα εύκολο και πολύ νόστιμο πιάτο!

Τι έχουμε:

  • 1 συσκευασία λαζάνια σε φύλλα
  • 2 κεσεδάκια μανιτάρια
  • 1/2 κιλό φέτα
  • 1 κρεμμύδι
  • 4 ντομάτες
  • 4 κουταλάκια καρύδι
  • 1/2 κιλό τσένταρ-μοτσαρέλα τριμμένα
  • 2 κουταλιές Βιτάμ
  • 1/2 κουταλάκι ζάχαρη
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για τη σος:

  • 1 φλιτζ. κρέμα γάλακτος
  • 1/2 φλιτζ. γάλα
  • 1/2 φλιτζ. παρμεζάνα τριμμένη

Για το γαρνίρισμα:

  • φύλλα ρόκας
  • κόκκους πιπεριού

Τι κάνουμε:

Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το Βιτάμ, σοτάρουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι.

Οταν χρυσίσει, ρίχνουμε τα μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες και τα σοτάρουμε μαζί για 4-5 λεπτά.

Στη συνέχεια, βγάζουμε το μείγμα από την κατσαρόλα, το βάζουμε να στραγγίσει σε ένα σουρωτήρι βάζοντας από κάτω ένα μπολ για να κρατήσουμε τα υγρά.

Αφού στραγγίσει, αφήνουμε να κρυώσει και το ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ με τη φέτα θρυμματισμένη, το καρύδι ψιλοκομμένο, το μισό τσένταρ-μοτσαρέλα και ανακατεύουμε έως ότου ομογενοποιηθούν.

Απλώνουμε ένα ένα τα φύλλα από τα λαζάνια σε μια επιφάνεια και με ένα κουτάλι στρώνουμε από τη γέμιση σε όλη την επιφάνεια κάθε φύλλου.

Στη συνέχεια διπλώνουμε κάθε φύλλο σε ρολό και τα βάζουμε σε ένα ταψί αλειμμένο με Βιτάμ, το ένα δίπλα στο άλλο.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC.

Ρίχνουμε στο μπολ που στραγγίσανε τα υγρά από το μείγμα των μανιταριών, τις ντομάτες πολτοποιημένες στο μπλέντερ, τη ζάχαρη, τα ανακατεύουμε και απλώνουμε το μείγμα πάνω στα λαζάνια. Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τσένταρ- μοτσαρέλα και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 45 λεπτά.

Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε τη σος.

Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, το γάλα, την παρμεζάνα και τα βράζουμε σε χαμηλή φωτιά έως ότου λιώσει το τυρί και η σάλτσα δέσει.

Οταν ψηθούν τα λαζάνια, αφήνουμε λίγο να κρυώσουν, τα κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε περιχύνοντας με τη σος.

Γαρνίρουμε με φύλλα ρόκας και κόκκους πιπεριού.

Συμβουλή
Για να δώσουμε περισσότερο άρωμα μπορούμε όταν σοτάρουμε τα μανιτάρια να προσθέσουμε 4-5 φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα.

Το κατάλληλο κρασί Νεμέα φρέσκια.