Τι έχουμε:
- 10 πιπεριές Φλωρίνης
- 10 φέτες ζαμπόν
- 1/2 κιλό κασέρι
- 1/2 φλιτζ. παρμεζάνα τριμμένη
- 4 αβγά
- 2 κουταλιές φρυγανιά τριμμένη
- 2 κουταλιές Βιτάμ
- αλάτι
- πιπέρι
- μια λαδόκολλα
Για το γαρνίρισμα:
- φύλλα δυόσμου
Τι κάνουμε:
Πλένουμε τις πιπεριές, τις σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τις κόβουμε με ένα μυτερό μαχαιράκι κατά μήκος, προσέχοντας να μην ανοίξουν.
Βγάζουμε τα σπόρια τους και τις ψήνουμε πάνω σε καυτό μάτι κουζίνας, έως ότου μαραθεί η φλούδα τους.
Κατόπιν αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και τις ξεφλουδίζουμε προσεχτικά.
Για να ετοιμάσουμε τη γέμιση τρίβουμε το κασέρι σε ένα μπολ και βάζουμε λίγο πάνω σε κάθε φέτα ζαμπόν και τις τυλίγουμε σε ρολά.
Στη συνέχεια, βάζουμε ένα ρολό μέσα σε κάθε πιπεριά και κλείνουμε προσεχτικά το άνοιγμα ώστε η γέμιση να μείνει μέσα κατά το ψήσιμο.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC.
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά, ρίχνουμε το Βιτάμ λιωμένο, την παρμεζάνα, τη φρυγανιά, το αλάτι, το πιπέρι και τα ανακατεύουμε με το αναδευτήρι των αβγών.
Βυθίζουμε τις γεμιστές πιπεριές στο μείγμα του μπολ και τις βάζουμε σε ένα ταψί στρωμένο με τη λαδόκολλα, τη μια δίπλα στην άλλη.
Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου μισή ώρα.
Οταν ψηθούν τις σερβίρουμε γαρνιρισμένες με φύλλα δυόσμου.
Συμβουλή
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κίτρινο τυρί της αρεσκείας μας.
Το κατάλληλο κρασί Μαντηλαριά.