Πανγκάσιος με σάλτσα εσπεριδοειδών

04.09.2009
Ενα εξωτικό ψάρι στο τραπέζι μας!

Τι έχουμε:

  • 4 φιλέτα πανγκάσιος KALLIMANIS
  • 1/2 πακετάκι μαργαρίνη
  • 1 φλιτζ. φρυγανιά τριμμένη
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για τη σάλτσα:

  • 1 κουταλιά μαργαρίνη
  • χυμό από ένα λεμόνι
  • χυμό από ένα πορτοκάλι
  • 2 κλωναράκια μαϊντανό
  • Για το γαρνίρισμα:
  • φέτες από πορτοκάλι

Τι κάνουμε:

Ξεπαγώνουμε τα φιλέτα του πανγκάσιος, τα ξεπλένουμε, τα σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τα αλατοπιπερώνουμε.

Απλώνουμε τη φρυγανιά σε ένα ρηχό πιάτο και πανάρουμε τα φιλέτα.

Προθερμαίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά, λιώνουμε τη μαργαρίνη, δυναμώνουμε τη φωτιά και τηγανίζουμε τα φιλέτα μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα.

Κατόπιν βγάζουμε προσεχτικά τα φιλέτα από το τηγάνι και τα βάζουμε σε μια πιατέλα.

Στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε τη μαργαρίνη, τον χυμό του λεμονιού και του πορτοκαλιού, χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τον μαϊντανό ψιλοκομμένο και τα βράζουμε έως ότου δέσει ελαφρά η σάλτσα.

Περιχύνουμε τα φιλέτα με τη σάλτσα, γαρνίρουμε με φέτες πορτοκαλιού και σερβίρουμε.

Συμβουλή
Εάν θέλουμε να έχουμε περισσότερο χυμό λεμονιού και πορτοκαλιού, τα βυθίζουμε για 3-4 λεπτά σε ζεστό νερό.