Γαλόπιτα

04.09.2009

Εκτέλεση

1. Τοποθετείτε το γάλα σε μια κατσαρόλα στη φωτιά. Όταν αρχίσει να ζεσταίνεται, ρίχνετε το αλεύρι και το βούτυρο, τη ζάχαρη και το ξύσμα λεμονιού. Ανακατεύετε συνεχώς με ξύλινη κουτάλα μέχρι να χυλώσει το μείγμα.

2. Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνετε να κρυώσει λίγο.

3. Σπάζετε τα αβγά και τα χτυπάτε με το σύρμα. Τα ρίχνετε στην κατσαρόλα και ανακατεύετε για να ενωθούν με το υπόλοιπο μείγμα.

4. Αλείφετε ένα ταψί διαμέτρου 35 εκατοστών με λιωμένο βούτυρο και αδειάζετε το περιεχόμενο. Το απλώνετε ομοιόμορφα και ψήνετε σε προθερμασμένο στους 200 βαθμούς φούρνο για 45-50 λεπτά μέχρι να ροδίσει.

Υλικά

6 φλιτζάνια γάλα 5 φρέσκα αβγά

2 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη

1 φλιτζάνι βούτυρο Ξύσμα φλούδας από ένα λεμόνι