Πιπεριές σκορδάτες

26.02.2009
Με γέμιση που θα σας... ξεσηκώσει!

Τι έχουμε:

  • 10 πιπεριές πράσινες, κέρατα
  • 250 γραμ. φέτα
  • 1/2 φλιτ. κουκουνάρια
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 4 κουταλιές μαργαρίνη

Τι κάνουμε:
Πλένουμε τις πιπεριές, τις σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας, τις ανοίγουμε κατά μήκος, αρχίζοντας από το κοτσάνι και προς τα κάτω και τις καθαρίζουμε από τα σπόρια τους.

Ξεφλουδίζουμε το σκόρδο και το πολτοποιούμε στο γουδί.

Σε ένα μπολ τρίβουμε με τα δάχτυλά μας τη φέτα, προσθέτουμε κατόπιν το πολτοποιημένο σκόρδο, τα κουκουνάρια και τα ανακατεύουμε, ώστε να ενωθούν οι γεύσεις.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC.

Παίρνουμε με ένα κουταλάκι μείγμα από το μπολ, γεμίζουμε τις πιπεριές και τις στρώνουμε σε ένα ταψάκι. Στη συνέχεια τις περιχύνουμε με τη μαργαρίνη λιωμένη και τις ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο, για περίπου 20 λεπτά μέχρι να λιώσει η φέτα.

Μόλις ψηθούν, τις βγάζουμε από τον φούρνο, βάζουμε τις πιπεριές σε μια πιατέλα σερβιρίσματος και σερβίρουμε αμέσως.

Συμβουλή
Αν θέλουμε, μπορούμε να προσθέσουμε στη γέμιση και μπέικον.

Το κατάλληλο συνοδευτικό: Μπίρα βιολογική.