Τι έχουμε:
Για τη ζύμη:
- 2 φλιτζ. αλεύρι
- 1 φλιτζ. μαργαρίνη
- 1 αβγό
- αλάτι, στη μύτη από το κουταλάκι
Για τη γέμιση:
- 5-6 φέτες προσούτο
- 3-4 μανιτάρια
- 1 φλιτζ. παρμεζάνα
- 3 κουταλιές κρέμα γάλακτος
- 4 αβγά
- 1 ντομάτα
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 2 κουταλιές μαργαρίνη
- αλάτι, πιπέρι
- αλεύρι για την επιφάνεια
- μαργαρίνη για το ταψί
Για το γαρνίρισμα:
- Κόκκους κόκκινου πιπεριού
Τι κάνουμε:
Πρώτα ετοιμάζουμε τη ζύμη: Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, ρίχνουμε το αλάτι, κάνουμε στη μέση μια λακκουβίτσα και βάζουμε εκεί τη μαργαρίνη κομμένη σε κομματάκια, το αβγό και ζυμώνουμε καλά τα υλικά, ώστε να γίνουν μια σφιχτή ζύμη.
Κατόπιν σκεπάζουμε το μπολ με μια πετσέτα και αφήνουμε τη ζύμη να «ξεκουραστεί».
Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε τη γέμιση:
Βάζουμε σε ένα τηγάνι τη μαργαρίνη και μόλις λιώσει ρίχνουμε το σκόρδο και τα μανιτάρια ψιλοκομμένα και τα σοτάρουμε έως ότου ροδίσουν. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά και στη συνέχεια προσθέτουμε τη μισή παρμεζάνα, την κρέμα γάλακτος, το αλάτι, το πιπέρι, το σκόρδο και τα μανιτάρια. Μεταφέρουμε τη ζύμη σε μια αλευρωμένη επιφάνεια και με τον πλάστη την ανοίγουμε σε φύλλο.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC.
Κατόπιν αλείφουμε ένα πυρίμαχο σκεύος με μαργαρίνη και στρώνουμε το φύλλο έτσι ώστε να καλύψει όλη την επιφάνειά του.
Επάνω από το φύλλο, στρώνουμε πρώτα την ντομάτα ψιλοκομμένη και μετά το μείγμα των αβγών, φροντίζοντας, με μια σπάτουλα, να το απλώσουμε ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια. Κατόπιν ρίχνουμε από πάνω το προσούτο ψιλοκομμένο, πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη παρμεζάνα και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο, για 20 λεπτά.
Μόλις η τάρτα ψηθεί, τη σερβίρουμε αμέσως, πασπαλισμένη με κόκκους κόκκινου πιπεριού.
Συμβουλή
Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το προσούτο με μπέικον.
Το κατάλληλο συνοδευτικό: Μαύρη μπίρα βιολογική.