Πατατοσαλάτα με μαγιονέζα

24.02.2009
Εύκολη, για να μπορούμε να τη φτιάχνουμε κάθε στιγμή!

Τι έχουμε:

  • 1 κιλό πατάτες
  • 1 βαζάκι μαγιονέζα, 250 γραμ.
  • 1/2 φλιτζ. φέτες αγγουράκι τουρσί
  • 2 κρεμμύδια
  • 3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 2 κουταλιές μουστάρδα
  • 2 κουταλιές λάδι ελιάς
  • αλάτι
  • πιπέρι

Τι κάνουμε:

Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες, τις πλένουμε και τις βράζουμε σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό για περίπου μισή ώρα, προσέχοντας να μη μαλακώσουν πολύ.

Κατόπιν τις στραγγίζουμε, τις κόβουμε σε κομμάτια μεγέθους καρυδιού και τις βάζουμε σε ένα μπολ.

Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια, τα ψιλοκόβουμε και τα ρίχνουμε μαζί με το αγγουράκι τουρσί κομμένο σε κομματάκια στο μπολ με τις πατάτες.

Στη συνέχεια προσθέτουμε στο μπολ το λάδι, το αλάτι, το πιπέρι, ανακατεύουμε με τα δάχτυλά μας για να ενωθούν τα υλικά και κατόπιν ρίχνουμε τη μαγιονέζα και τη μουστάρδα ανακατεμένες.

Παίρνουμε μια κουτάλα και ανακατεύουμε προσεκτικά, ώστε να αναμειχθεί το μείγμα της μαγιονέζας-μουστάρδας με τα υπόλοιπα υλικά, σκεπάζουμε το μπολ με διάφανη μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για μία ώρα.

Συμβουλή
Αν θέλουμε, μπορούμε να προσθέσουμε στο μείγμα ψιλοκομμένες πιπεριές-τουρσί.

Το κατάλληλο κρασί chardonnay.