Πατάτες αντιναχτές

24.02.2009
Από την Κύπρο με αγάπη

Τι έχουμε:

  • 1 κιλό μικρές πατάτες
  • 1 κουταλιά κόλιανδρο κοπανισμένο
  • 1/2 ποτηράκι κρασί
  • 2 φλιτζ. λάδι για το τηγάνισμα
  • αλάτι
  • πιπέρι

Τι κάνουμε:

Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες, τις πλένουμε, τις στραγγίζουμε σε ένα σουρωτήρι και τις αλατοπιπερώνουμε.

Βάζουμε το λάδι σε μια ρηχή κατσαρόλα και όταν κάψει ρίχνουμε τις πατάτες και τις τηγανίζουμε με σκεπασμένη την κατσαρόλα σε όλη τη διάρκεια του τηγανίσματος.

Δεν τις ανακατεύουμε καθόλου με πιρούνι αλλά τινάζουμε λίγο την κατσαρόλα για να ανακατευθούν.

Τις τηγανίζουμε περισσότερη ώρα απ ό,τι τις συνηθισμένες τηγανητές πατάτες για να ροδίσουν πολύ καλά και στην συνέχεια βγάζουμε με μια κουτάλα το λάδι και τις σβήνουμε με το κρασί.

Προσθέτουμε το κόλιανδρο, αφήνουμε να εξατμισθεί το αλκοόλ και κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.

Σερβίρουμε τις πατάτες ζεστές, γαρνιρισμένες με κόλιανδρο.

Συμβουλή
Μπορούμε να κόψουμε τις πατάτες σε σχήμα κυδωνάτο.

Το κατάλληλο κρασί Αθήρι.