Τι έχουμε:
- 6 φιλέτα καπνιστού σολομού
- 1 1/2 φλιτζ. παρμεζάνα τριμμένη
- 1 μεγάλη ντομάτα
- 1 πιπεριά κόκκινη
- 2-3 κλωναράκια μαϊντανό
Για το γαρνίρισμα:
- κλωναράκια άνηθου
Τι κάνουμε:
Προθερμαίνουμε το γκριλ.
Ζεματίζουμε για ένα λεπτό τις ντομάτες, σε βραστό νερό, τις ξεφλουδίζουμε και τις τρίβουμε σε ένα μπολ.
Κατόπιν προσθέτουμε στο μπολ την πιπεριά και το μαϊντανό ψιλοκομμένα, την παρμεζάνα και ανακατεύουνε για να ενωθούν τα υλικά.
Στη συνέχεια στρώνουμε τα φιλέτα του σολομού σε ένα ταψί, απλώνουμε επάνω σε κάθε φιλέτο 2 κουταλιές από το μείγμα ντομάτας - τυριού και ψήνουμε στο προθερμασμένο γκριλ, για 10 λεπτά έως ότου λιώσει το τυρί.
Μεταφέρουμε τα φιλέτα σε μια πιατέλα και τα σερβίρουμε, γαρνιρισμένα με κλωναράκια άνηθου.
Συμβουλή
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε πιπεριές όλων των χρωμάτων, για πιο χαρούμενο αποτέλεσμα!
Το κατάλληλο συνοδευτικό Λεμονάδα.