Γλυκό νεραντζάκι

06.02.2009
Μια συνταγή με πολλές αναμνήσεις...

Τι έχουμε:

  • 1 κιλό νεραντζάκια πράσινα
  • 6 φλιτζ. ζάχαρη
  • 5 φλιτζ. νερό
  • 3 λεμόνια

Τι κάνουμε:
Πλένουμε καλά τα νεραντζάκια και τα τρυπάμε με το ειδικό εργαλείο ή με ένα χοντρό καρφί, από τη μια άκρη στην άλλη.

Τα βάζουμε σε ένα μπολ με νερό και τα αφήνουμε μέσα για 3 ημέρες αλλάζοντας τρεις με τέσσερις φορές την ημέρα το νερό τους, για να ξεπικρίσουν.

Μετά τις τρεις ημέρες βάζουμε σε μια κατσαρόλα τη ζάχαρη με το νερό. Μόλις λιώσει η ζάχαρη ρίχνουμε τα νεραντζάκια και τα βράζουμε για είκοσι λεπτά.

Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και τα αφήνουμε για μια μέρα. Την επόμενη μέρα προσθέτουμε τον χυμό από τα λεμόνια και τα βράζουμε μέχρι να δέσει το σιρόπι. Μόλις είναι έτοιμα, τα αφήνουμε να κρυώσουν και στη συνέχεια τα βάζουμε σε γυάλινα βάζα αεροστεγώς κλεισμένα.

Συμβουλή
Τα νεραντζάκια που θα διαλέξουμε θα πρέπει να έχουν το ίδιο μέγεθος περίπου, για να βράσουν ομοιόμορφα.

Το κατάλληλο συνοδευτικό: Λικέρ κανέλας.