Μαρέγκα με σιρόπι καραμέλας

06.02.2009
Για πραγματικά σφιχτή μαρέγκα!

Τι έχουμε:

  • 15 ασπράδια
  • 2 κουταλιές ζάχαρη
  • λίγη βανίλια

Για την καραμέλα:

  • 2 φλιτζ. ζάχαρη
  • 1/2 φλιτζ. νερό
  • χυμό από 1 λεμόνι

Τι κάνουμε:
Για να ετοιμάσουμε την καραμέλα βράζουμε σε ένα βαθύ τηγάνι τη ζάχαρη με το νερό και τον χυμό του λεμονιού μέχρι να δέσει το μείγμα, προσέχοντας να μην πάρει σκούρο χρώμα.

Λίγο πριν κατεβάσουμε την καραμέλα από τη φωτιά βάζουμε στο μπολ του μίξερ τα ασπράδια και τα χτυπάμε στη γρήγορη ταχύτητα.

Οταν η μαρέγκα φουσκώσει ρίχνουμε τη ζάχαρη, τη βανίλια και αφού λιώσει η ζάχαρη, προσθέτουμε σε συνεχή ροή λίγη λίγη την καυτή καραμέλα.

Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να σφίξει καλά η μαρέγκα και κατόπιν αφήνουμε να κρυώσει για μία ώρα πριν το σερβίρουμε.

Σερβίρουμε με σιρόπι καραμέλας ή γεύση της αρεσκείας μας.

Συμβουλή
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τη μαρέγκα ως γέμιση στα σου.

Το κατάλληλο συνοδευτικό: Λικέρ κανέλας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ