Τι έχουμε:
- 1 πακέτο φύλλο κρούστας
- 3 κουταλιές μαργαρίνη
- 1 λαδόκολλα
Για τη γέμιση:
- 1 κιλό πατάτες
- 1 1/2 φλιτζ. γάλα
- 2 κουταλιές μαργαρίνη
- αλάτι
- πιπέρι
Τι κάνουμε:
Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις πλένουμε, τις κόβουμε στα τέσσερα και τις βάζουμε σε μια κατσαρόλα με τόσο νερό όσο χρειάζεται για να σκεπαστούν.
Βράζουμε τις πατάτες σε δυνατή φωτιά για περίπου 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε το γάλα σε σιγανή φωτιά.
Μόλις δούμε ότι οι πατάτες έχουν βράσει καλά, τις στραγγίζουμε καλά και τις πολτοποιούμε στο μπλέντερ. Κατόπιν βάζουμε τη μαργαρίνη σε μια κατσαρόλα και αφού λιώσει προσθέτουμε τον πουρέ της πατάτας, το αλάτι και το πιπέρι.
Κατόπιν, ρίχνουμε το βραστό γάλα σιγά- σιγά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να απορροφηθεί.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε 10 λεπτά για να κρυώσει και να σφίξει ο πουρές.
Απλώνουμε σε μια επιφάνεια εργασίας ένα φύλλο κρούστας κατά μήκος και το κόβουμε σε 5 ίσα μέρη. Με ένα κουταλάκι βάζουμε λίγο πουρέ στο κέντρο της μιας άκρης κάθε κομμένου φύλλου, τα τυλίγουμε σε ρολάκια και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία σε όλα τα φύλλα.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC.
Αλείφουμε τα ρολάκια με λιωμένη μαργαρίνη και τα στρώνουμε το ένα δίπλα στο άλλο σε ένα ταψί στρωμένο με τη λαδόκολλα.
Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 20 λεπτά.
Οταν ψηθούν τα ρολάκια τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα σερβίρουμε ζεστά γαρνίροντας με φύλλα μαϊντανού.
Συμβουλή
Για να δώσουμε περισσότερο άρωμα στον πουρέ μπορούμε να προσθέσουμε λίγο μοσχοκάρυδο.
Το κατάλληλο κρασί: Μαλαγουζιά.