Σαλάτα τιμπάλ

29.01.2009
Μια διαφορετική σαλάτα!

Τι έχουμε:

  • 200 γραμ. πανσέτα
  • 200 γραμ. κασέρι
  • 2 πατάτες μεσαίου μεγέθους
  • 200 γραμ. φασολάκια
  • 2 κουταλιές Βιτάμ
  • 1 καρότο
  • 3-4 ντοματάκια
  • λίγο αλάτι

Για το γαρνίρισμα:

  • φύλλα ρόκας

Τι κάνουμε:
Καθαρίζουμε τα φασολάκια, τα πλένουμε και τα κόβουμε σε μικρά κομματάκια. Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες, τις πλένουμε και τις κόβουμε σε τετράγωνα κομματάκια.

Στην συνέχεια, βράζουμε τις πατάτες και τα φασολάκια σε ένα κατσαρολάκι με αλατισμένο νερό για περίπου 10 λεπτά και κατόπιν τα στραγγίζουμε καλά σε ένα σουρωτήρι.

Τρίβουμε το μισό από το τυρί και το υπόλοιπο το κόβουμε σε τετράγωνα κομματάκια.

Κόβουμε την πανσέτα και το καρότο σε τετράγωνα κομματάκια και τα σοτάρουμε σε ένα τηγάνι με το Βιτάμ έως ότου ροδοκοκκινίσουν.

Στην συνέχεια τα βάζουμε σε ένα μεσαίου μεγέθους μπολ μαζί με τις πατάτες, τα φασολάκια, τα κομματάκια του τυριού και τα ντοματάκια κομμένα σε φέτες.

Στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε το τριμμένο τυρί, ανακατεύουμε ώστε να ενωθεί με τα υγρά της πανσέτας και όταν το τυρί λιώσει κατεβάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά.

Ρίχνουμε τη σάλτσα του τυριού στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε ελαφρά με μια κουτάλα και αφού κρυώσουν τα πιέζουμε ώστε να πάρουν το σχήμα του μπολ.

Βάζουμε μια πιατέλα πάνω από το μπολ και τα αναποδογυρίζουμε.

Σερβίρουμε γαρνίροντας με φύλλα ρόκας.

Συμβουλή
Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το καρότο με πορτοκαλί πιπεριά.

Το κατάλληλο κρασί: Ροδίτης.