Αφράτη πίτσα με μοτσαρέλα

29.01.2009
Κανείς δεν θα της αντισταθεί!

Τι έχουμε:

  • 10 φέτες τυρί μοτσαρέλα
  • 10 φετάκια πεπερόνι
  • 10 ντοματάκια Σαντορίνης
  • 2 κουταλιές λάδι ελιάς για το ταψί

Για τη ζύμη:

  • 3 1/2 φλιτζ. αλεύρι EXTRA δυνατό ΑΛΛΑΤΙΝΗ
  • 2 κουταλιές ξηρή μαγιά
  • 1 1/2 φλιτζ. χλιαρό νερό
  • 1/2 κουταλάκι ζάχαρη
  • 3 κουταλιές λάδι ελιάς
  • 1 κουταλάκι αλάτι

Για τη σάλτσα:

  • 2 φλιτζ. ντομάτα τριμμένη στον τρίφτη
  • 3 κουταλιές λάδι ελιάς
  • λίγο αλάτι

Για το γαρνίρισμα:

  • φύλλα ρόκας

Τι κάνουμε:
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το χλιαρό νερό, διαλύουμε την μαγιά, προσθέτουμε τη ζάχαρη και τα αφήνουμε για 3-4 λεπτά. Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε 3 φλιτζάνια από το αλεύρι Extra Δυνατό Αλλατίνη, ανοίγουμε στο κέντρο μια λακκουβίτσα και ρίχνουμε μέσα το νερό με τη διαλυμένη μαγιά, το αλάτι και το λάδι.

Ανακατεύουμε σιγά σιγά τα υλικά με το χέρι έως ότου γίνουν μια αρκετά σφιχτή ζύμη, προσθέτοντας αν χρειαστεί λίγο ακόμη αλεύρι.

Κατόπιν πλάθουμε τη ζύμη σε μια μπάλα, τη σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη και την αφήνουμε για 20-25 λεπτά ώστε να διπλασιαστεί σε όγκο.

Την ξαναζυμώνουμε, την αφήνουμε να φουσκώσει για δεύτερη φορά και είναι έτοιμη για να τη χρησιμοποιήσουμε.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC.

Πάνω σε μια αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε τη ζύμη σε ένα στρογγυλό φύλλο, πάχους περίπου 1/2 εκατοστού.

Αλείφουμε ένα ταψί με λάδι, στρώνουμε το φύλλο, ρίχνουμε την τριμμένη ντομάτα, ανακατεμένη με το λάδι και το αλάτι και με μια σπάτουλα την απλώνουμε ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια. Βάζουμε το ταψί στον προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά.

Εν τω μεταξύ πλένουμε τα ντοματάκια, τα σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τα ψήνουμε σε ένα τηγάνι-γκριλ για 1-2 λεπτά.

Μόλις η ζύμη ροδίσει, τη βγάζουμε από το φούρνο και απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια της τις φέτες του πεπερόνι, από πάνω τις φέτες της μοτσαρέλας και διάσπαρτα τα κομμένα ντοματάκια. Ξαναβάζουμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε για 4-5 λεπτά έως ότου λιώσει το τυρί.

Βγάζουμε από τον φούρνο, γαρνίρουμε με λεπτά φύλλα ρόκας και σερβίρουμε.

Συμβουλή
Αποφεύγουμε να ρίξουμε πιπέρι ή κάποιο άλλο καυτερό υλικό γιατί το πεπερόνι είναι ήδη πολύ πικάντικο.

Το κατάλληλο κρασί: Αθήρι.