Κουνουπιδοκεφτέδες

17.02.2009

Υλικά (για 4 μερίδες)

1 πιάτο βρασμένο κουνουπίδι
6 αβγά
150 γραμμ. τυρί φέτα ή κεφαλοτύρι
Πιπέρι
Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Λίγο βούτυρο

Εκτέλεση

1. Βάζετε σε βαθύ δοχείο το κουνουπίδι και το λιώνετε με το πιρούνι. Σπάζετε μέσα τα αβγά.

2. Ρίχνετε το τυρί τριμμένο.

3. Προσθέτετε αλάτι (αν χρειάζεται), πιπέρι και αλεύρι τόσο όσο χρειάζεται για φτιάξετε μια σφιχτή, αλλά μαλακιά ζύμη.

4. Αλευρώνετε τους κεφτέδες ή τους κυλάτε σε τριμμένη φρυγανιά και τους τηγανίζετε στο λάδι ή στο βούτυρο σε μέτρια φωτιά.

5. Τους σερβίρετε όσο είναι ζεστοί.