Τάρτα με μήλα

22.01.2009
Ο,τι καλύτερο για να συνοδεύσουμε το τσάι μας!

Τι έχουμε:

  • 8 μήλα
  • 2 φλιτζ. αλεύρι
  • 1/2 φλιτζ. σταφίδες μαύρες
  • 1/2 φλιτζ. σταφίδες λευκές
  • 1/2 φλιτζ. καρύδια
  • 1/2 κιλό ψωμί
  • 2 αβγά
  • 1 φλιτζ. γάλα
  • 1 ποτηράκι κονιάκ
  • 1κουταλάκι μπέικιν-πάουντερ
  • 1/2 κουταλάκι κανέλα
  • 1/2 κουταλάκι σμυρνιό
  • 2 κουταλάκια Βιτάμ για το άλειμμα της φόρμας
  • χυμό από 2 λεμόνια
  • ζάχαρη άχνη για την επιφάνεια της τάρτας

Τι κάνουμε:

Πλένουμε τα μήλα, τα ξεφλουδίζουμε, τα κόβουμε σε φέτες και τις ρίχνουμε σε ένα μπολ με το χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσουν.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC.

Τρίβουμε με τον κόφτη του μπλέντερ το ψωμί και το απλώνουμε σε μια φόρμα τάρτας αλειμμένη με Βιτάμ.

Ψήνουμε το τριμμένο ψωμί στον προθερμασμένο φούρνο για 5-10 λεπτά.

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, τα αβγά χτυπημένα, το γάλα, το μπέικιν πάουντερ , την κανέλα, το σμυρνιό και ανακατεύουμε τα υλικά, έως ότου γίνουν χυλός.

Εν τω μεταξύ, στραγγίζουμε τις φέτες μήλων, τις σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας, τις ραντίζουμε με κονιάκ.

Στη συνέχεια, τις βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με τις σταφίδες και τα καρύδια και τα ανακατεύουμε. Ρίχνουμε στη φόρμα με το ψημένο ψωμί το μείγμα με τα μήλα και από πάνω απλώνουμε τον χυλό.

Ψήνουμε την τάρτα στον προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά.

Μόλις η τάρτα ψηθεί, την βγάζουμε από το φούρνο, την αφήνουμε για λίγο να κρυώσει και την πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Συμβουλή
Συνοδεύουμε την τάρτα με African dream Tea Lipton.

Το κατάλληλο συνοδευτικό: Αρωματικό ρόφημα βοτάνων.