Κουλουράκια με μαύρο τσάι

24.09.2009
Θα τα λατρέψετε!

Τι έχουμε:

  • 2 φλιτζ. αλεύρι
  • 1/2 φλιτζ. ζάχαρη
  • 1/2 φλιτζ. λάδι ελιάς
  • 1 φλιτζ. νερό
  • 2 φακελάκια Gold Tea Lipton
  • 1 κουταλιά μπέικιν-πάουντερ
  • 1 κουταλάκι σόδα
  • 1 κουταλιά κανέλα
  • 1/2 κουταλιά γαρύφαλλο
  • ξύσμα από 1/2 πορτοκάλι
  • 1 κουταλιά λάδι ελιάς για το ταψί

Για το πασπάλισμα:

  • 1 φλιτζ. σουσάμι

Τι κάνουμε:

Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν-πάουντερ και τη σόδα. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε την κανέλλα και το γαρύφαλλο.

Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βράζουμε για 2 λεπτά το νερό και βυθίζουμε μέσα τα φακελάκια του Gold Tea Lipton.

4-5 φορές για να αφήσουν τη γεύση και άρωμα του.

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το λάδι, τη ζάχαρη, το τσάι, το ξύσμα του πορτοκαλιού και ανακατεύουμε με ένα αναδευτήρι έως ότου ενωθούν τα υλικά και λιώσει η ζάχαρη.

Κατόπιν προσθέτουμε το μείγμα του αλευριού στο μπολ με το μείγμα του λαδιού και ανακατεύουμε με το χέρι έως ότου η ζύμη να ξεκολλάει από τα τοιχώματα του μπολ, προσέχοντας να μην είναι πολύ μαλακή.

Σκεπάζουμε το μπολ με μια πετσέτα και αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για περίπου δέκα λεπτά.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC.

Βγάζουμε τη ζύμη από το μπολ και την πλάθουμε σε κορδόνια πάχους περίπου ενός δακτύλου.

Κόβουμε τα κορδόνια σε ίσα κομμάτια και τα πλάθουμε σε σχήμα της αρεσκείας μας.

Αλείφουμε με ένα πινελάκι την επιφάνεια τους με λίγο νερό και τα πασπαλίζουμε με αρκετό σουσάμι.

Στρώνουμε τα κουλουράκια, σε ένα ταψί αλειμμένο με λίγο λάδι, το ένα δίπλα στο άλλο αφήνοντας λίγο κενό μεταξύ τους για να μην κολλήσουν.

Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 20 λεπτά μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα.

Μόλις ψηθούν τα βγάζουμε από το φούρνο, τα στρώνουμε σε μια σχάρα για να κρυώσουν και στη συνέχεια τα σερβίρουμε σε μια πιατέλα.

Συμβουλή
Μπορούμε αντί για σουσάμι να τα πασπαλίσουμε με ψιλοκομμένο αμύγδαλο.

Το κατάλληλο συνοδευτικό: Τσάι με φυσικό άρωμα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ