Τι έχουμε:
- 1/2 κιλό γαρίδες μικρές
- 2 κουταλιές αρωματικό λάδι για ψάρι ANATOLI
- 1 φλιτζ. τριμμένη ντομάτα
- 1 πιπεριά κίτρινη
- 1 πιπεριά κόκκινη
- 1 κρεμμύδι
- 1 φλιτζ. ζωμό λαχανικών
- 1 ποτηράκι λευκό κρασί
- μαύρο πιπέρι σε κόκκους ANATOLI
- αλάτι
- 2 κουταλιές μαργαρίνη
Τι κάνουμε:
Κόβουμε τα κεφάλια από τις γαρίδες και αφαιρούμε το κέλυφος και τις ουρές. Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το ζωμό και βράζουμε τα κεφάλια από τις γαρίδες για 5 λεπτά.
Αφού βράσουν τα στραγγίζουμε και κρατάμε τον ζωμό.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC.
Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε τις γαρίδες για 1-2 λεπτά, σβήνουμε με το αρωματικό λάδι για ψάρι ANATOLI, αφήνουμε για 1-2 λεπτά και τις βάζουμε σε ένα μπολ.
Σε ένα τηγάνι κατάλληλο για φούρνο λιώνουμε τη μαργαρίνη και σοτάρουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο έως ότου χρυσίσει.
Προσθέτουμε την κίτρινη πιπεριά πολτοποιημένη στο μπλέντερ, την τριμμένη ντομάτα, ανακατεύουμε και ρίχνουμε το ζωμό, που βράσαμε τα κεφάλια από τις γαρίδες.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά, αφήνουμε να πάρουν μια βράση, ρίχνουμε τις γαρίδες και τις ψήνουμε για 3-4 λεπτά.
Στη συνέχεια, σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε για 2-3 λεπτά έως ότου εξατμισθεί το αλκοόλ. Κατόπιν, προσθέτουμε την κόκκινη πιπεριά κομμένη σε ροδέλες, το αλάτι, ανακατεύουμε και κατεβάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά.
Βάζουμε το τηγάνι στον προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά ώστε να ψ να δέσει ελαφρά η σάλτσα.
Αφού δέσει η σάλτσα το βγάζουμε από το φούρνο και πασπαλίζουμε με μαύρο πιπέρι σε κόκκους ΑΝΑΤΟLΙ.
Σερβίρουμε τις γαρίδες γαρνίροντας με φέτες λεμονιού και φύλλα μαϊντανού.
Συμβουλή
Λίγο πριν βγάλουμε το τηγάνι από το φούρνο μπορούμε να πασπαλίσουμε με άνηθο και μαϊντανό ψιλοκομμένο.
το κατάλληλο κρασί Αθήρι.