Τι έχουμε:
- 1 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις ΑΛΛΑΤΙΝΗ
- 1 φλιτζ. σπανάκι, βρασμένο και χονδροκομμένο
- 2 1/2 φλιτζ. γάλα
- 1/2 φλιτζ. ρυζάλευρο
- 3/4 φλιτζ. τυρί τριμμένο (κασέρι και γκούντα)
- 3 αβγά
- 2 κρόκους
- 1/2 κουταλάκι μοσχοκάρυδο
- αλάτι, πιπέρι
- 1 φλιτζ. λάδι ελιάς για το τηγάνισμα
Για το πανάρισμα:
- 1 φλιτζ. φρυγανιά τριμμένη
- 2 αβγό
Για το γαρνίρισμα:
- φύλλα ρόκας
Τι κάνουμε:
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το αλεύρι Για Ολες τις Χρήσεις Αλλατίνη, το ρυζάλευρο, τα αβγά, τους κρόκους και τα ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα.
Προσθέτουμε το γάλα, το αλάτι, το πιπέρι, το μοσχοκάρυδο και βάζουμε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά.
Βράζουμε τα υλικά για 6-7 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς για να μην κολλήσουν. Στη συνέχεια, κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνουμε τα τυριά, το βρασμένο σπανάκι, τα ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει και να σφίξει καλά.
Χτυπάμε το αβγό για το πανάρισμα σε ένα βαθύ πιάτο και ρίχνουμε την τριμμένη φρυγανιά σε ένα ρηχό πιάτο. Πλάθουμε το μείγμα σε κροκέτες, τις βουτάμε πρώτα στο αβγό και στη συνέχεια τις πανάρουμε στη φρυγανιά ώστε να καλυφθούν ομοιόμορφα.
Ρίχνουμε το λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι και όταν κάψει τις τηγανίζουμε έως ότου χρυσίσουν από όλες τις πλευρές.
Τις βγάζουμε από το τηγάνι με μια τρυπητή κουτάλα και τις σερβίρουμε ζεστές, γαρνίροντας με φύλλα ρόκας.
Συμβουλή
Καλό θα ήταν πριν τις σερβίρουμε να τις βάλουμε σε μια πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να στραγγίσουν από το περιττό λάδι.
το κατάλληλο κρασί Ντεμπίνα Ηπείρου.