Χρόνος παρασκευής: 30 λεπτά
Ατομα: 6
- 1 φλ. τραχανά
- 1 φλ. πλιγούρι μουλιασμένο σε κρύο νερό
- 1 ξυλάκι κανέλας
- 1 τριμμένο κρεμμύδι
- 3 σκ. σκόρδου λιωμένες
- 2 δαφνόφυλλα
- 3 φλ. τομάτα κονκασέ
- 1 ΚΤΣ τοματοπελτέ
- 2 λίτρα ζωμό κοτόπουλου
- Χυμό 1 λεμονιού
- Σερβίρουμε με γιαούρτι και ψιλοκομμένο μαϊντανό
Εκτελεση:
Στο νερό βράζουμε τις τομάτες, το κρεμμύδι, το σκόρδο και την κανέλα για περίπου 15 λεπτά.
Προσθέτουμε το στραγγισμένο πλιγούρι και σιγοβράζουμε για άλλα 10 λεπτά.
Μόλις η σούπα αρχίζει και πήζει προσθέτουμε τον τραχανά, τέλος το λεμόνι και αλατοπιπερώνουμε.