Τραχανόσουπα

22.01.2009

Χρόνος παρασκευής: 30 λεπτά

Ατομα: 6

  • 1 φλ. τραχανά
  • 1 φλ. πλιγούρι μουλιασμένο σε κρύο νερό
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • 1 τριμμένο κρεμμύδι
  • 3 σκ. σκόρδου λιωμένες
  • 2 δαφνόφυλλα
  • 3 φλ. τομάτα κονκασέ
  • 1 ΚΤΣ τοματοπελτέ
  • 2 λίτρα ζωμό κοτόπουλου
  • Χυμό 1 λεμονιού
  • Σερβίρουμε με γιαούρτι και ψιλοκομμένο μαϊντανό

Εκτελεση:

Στο νερό βράζουμε τις τομάτες, το κρεμμύδι, το σκόρδο και την κανέλα για περίπου 15 λεπτά.

Προσθέτουμε το στραγγισμένο πλιγούρι και σιγοβράζουμε για άλλα 10 λεπτά.

Μόλις η σούπα αρχίζει και πήζει προσθέτουμε τον τραχανά, τέλος το λεμόνι και αλατοπιπερώνουμε.