Σαλάτα μανιταριών

06.02.2009

Από τον Chef in Love Τόνυ Καβαλιέρο

Υλικά για 4 μερίδες

  • 400 γραμμ. μικρά άσπρα μανιτάρια
  • Ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές ξίδι κόκκινου κρασιού
  • 2 κουταλάκια μουστάρδα πικάντικη
  • 8 φέτες μελιτζάνας
  • 1 κουταλάκι ζάχαρη
  • 200 γραμμ. ελιές μαύρες l150 γραμμ. λιαστές ντομάτες σε λεπτές φέτες
  • 1 φλιτζάνι φύλλα βασιλικού

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε σε καυτό τηγάνι με 1 κουταλιά ελαιόλαδο για 6 λεπτά. Τα τοποθετούμε σε γυάλινο μπολ. Χτυπάμε το ξίδι, τη μουστάρδα, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι και περιχύνουμε τα μανιτάρια. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε για περίπου 1 ώρα.

Αλείφουμε τις φέτες της μελιτζάνας με λίγο ελαιόλαδο και τις ψήνουμε για λίγο στο γκριλ. Τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια και τις προσθέτουμε στα μανιτάρια. Λίγο πριν σερβίρουμε, προσθέτουμε τις ελιές, τις λιαστές ντομάτες και τα φύλλα βασιλικού και ανακατεύουμε.