Τι έχουμε:
- 4 φέτες σφυρίδα
- 1 φλιτζάνι φρυγανιά
- 4 κουταλιές ΒΙΤΑΜ
- 2 πράσα
- 2 κουταλιές ΒΙΤΑΜ για το ταψί
- 4-5 κουταλιές λάδι ελιάς
- αλάτι
- πιπέρι
Για τη μαρινάδα:
- 1/2 φλιτζάνι λάδι ελιάς
- 1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
- 2 κουταλιές χυμό λεμονιού
Τι κάνουμε:
Πλένουμε τις φέτες ψαριού, τις σκουπίζουμε και τις βάζουμε σε ένα μπολ με τα υλικά της μαρινάδας ανακατεμένα. Σκεπάζουμε το μπολ με διάφανη μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα.
Στραγγίζουμε τις φέτες και τις σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Σε ένα ρηχό πιάτο ανακατεύουμε τη φρυγανιά με το αλάτι και το πιπέρι. Αλείφουμε τις φέτες ψαριού με το ΒΙΤΑΜ λιωμένο και βουτάμε το πάνω μέρος τους στη φρυγανιά. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180C.
Βάζουμε τις φέτες της σφυρίδας σε ένα ταψί αλειμμένο με ΒΙΤΑΜ και τις ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά. Εν τω μεταξύ, καθαρίζουμε τα πράσα, τα πλένουμε και αφαιρούμε το πράσινο μέρος τους. Στη συνέχεια, τα κόβουμε σε ροδέλες και τα βράζουμε σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό για περίπου 15 λεπτά.
Αφού βράσουν, τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα στραγγίζουμε σε ένα σουρωτήρι. Όταν ψηθούν οι φέτες σφυρίδας, τις σερβίρουμε με τα πράσα περιχύνοντάς τες με λάδι ελιάς.
Συμβουλή
Αφού βράσουμε τα πράσα, μπορούμε να τα σοτάρουμε για 2-3 λεπτά σε ένα τηγάνι με λίγο λάδι.
το κατάλληλο κρασί Αθήρι.