Τραχανάς με φέτα και πάπρικα

11.12.2008

Τι έχουμε:

  • 5 φλιτζ. νερό
  • 250 γραμ. ξινό τραχανά ΒΛΑΧΑ
  • 150 γραμ. τυρί φέτα
  • 1/2 κιλό γάλα
  • 2 κουταλιές σούπας μαργαρίνη
  • 1/2 κουταλιά σούπας αλάτι
  • πάπρικα για το πασπάλισμα

Τι κάνουμε:

Βάζουμε στη φωτιά μια κατσαρόλα με νερό, τη μαργαρίνη και το αλάτι και όταν πάρουν τη βράση, ρίχνουμε λίγο λίγο τον ξινό τραχανά Βλάχα ανακατεύοντας διαρκώς με μια κουτάλα.

Οταν αρχίσει να κοχλάζει, χαμηλώνουμε τη φωτιά και όσο βράζει ο τραχανάς, τον ανακατεύουμε για να μη φουσκώσει και χυθεί.

Οταν ο τραχανάς βράσει, κόβουμε τη μισή φέτα σε μικρά κομματάκια. Στη συνέχεια, τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα μαζί με το γάλα και τα αφήνουμε να βράσουν για 5-6 λεπτά συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, αδειάζουμε τον τραχανά σε σουπιέρα και τον σερβίρουμε ζεστό με την υπόλοιπη φέτα κομμένη σε κομματάκια και την πάπρικα.

Συμβουλή
Αντί για φέτα, μπορούμε να βάλουμε κεφαλοτύρι.

το κατάλληλο κρασί Νεμέα παλαιωμένη.