Το κοτόπουλο του κυνηγού

19.03.2009
Αρχικά λιώνουμε σε χαμηλή φωτιά μέσα σ' ένα τηγάνι το βούτυρο.

Χρόνος παρασκευής: 1 ώρα 40 λεπτά περίπου

Ατομα: 4

ΥΛΙΚΑ:

  • 1 κοτόπουλο σε μερίδες
  • 35 γρ. αποξηραμένα μανιτάρια porcini
  • 30 γρ. βούτυρο
  • 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • ποτήρι λευκό ξηρό κρασί
  • 350 γρ. ντοματάκι ψιλοκομμένο
  • Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Λίγο αλεύρι γ Λίγη κανέλα
  • Λίγο πιπέρι καγιέν
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ελαιόλαδο

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Αρχικά λιώνουμε σε χαμηλή φωτιά μέσα σ' ένα τηγάνι το βούτυρο.

Μόλις λιώσει ρίχνουμε το σκόρδο μας ψιλοκομμένο να ροδίσει.

Στραγγίζουμε τα μανιτάρια από το νερό, μέσα στο οποίο τα μουλιάσαμε για 1 ώρα και τα ρίχνουμε στο τηγάνι μας.

Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό και τον ρίχνουμε κι αυτόν στο τηγάνι, αφού πρώτα σοταριστούν καλά τα μανιτάρια μας.

Ανακατεύουμε τα υλικά μας και αφαιρούμε το τηγάνι από τη φωτιά.

Παίρνουμε τώρα μια κατσαρόλα, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μας ψιλοκομμένα, ίσα ίσα να ροδίσουν.

Αλευρώνουμε την πέτσα του κοτόπουλου ελαφρώς και ρίχνουμε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα να θωρακιστεί.

Μόλις θωρακιστεί καλά σβήνουμε με το κρασί μας.

Ανακατεύουμε προσεχτικά τα υλικά μας και μόλις εξατμισθούν οι αλκοόλες, προσθέτουμε τη ντομάτα μας, αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση και πασπαλίζουμε πάλι κατά βούληση με λίγο πιπέρι καγιέν και κανέλα.

Ανακατεύουμε ξανά τα υλικά μας ελαφρώς και τα αφήνουμε να ψηθούν για 20 λεπτά σε δυνατή φωτιά.

Επειτα από 20 λεπτά και αφού έχει ψηθεί το φαγητό μας ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα το μείγμα που ετοιμάσαμε στο τηγάνι μας νωρίτερα με τα μανιτάρια.

Ξανά ανακατεύουμε να αναμειχθούν τα υλικά μας ομοιόμορφα και σερβίρουμε στα πιάτα μας.

Αν θέλουμε γαρνίρουμε με πατάτες φούρνου και δενδρολίβανο που ταιριάζουν τέλεια με τη συνταγή μας.