Τι έχουμε:
- 2 ματσάκια σπανάκι
- 1 ματσάκι ρόκα
- 1/2 φλιτζάνι νεροκάρδαμο
- 10 ελιές πράσινες
- 2 φέτες ψωμί
- 1 αγγουράκι τουρσί
- 2 κουταλιές ΒΙΤΑΜ
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 3 κουταλιές λάδι ελιάς
- ξίδι βαλσάμικο
- ρίγανη
- αλάτι χοντρό
Τι κάνουμε:
Πλένουμε τα λαχανικά σε άφθονο νερό και τα στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Αλείφουμε τις φέτες του ψωμιού με ΒΙΤΑΜ, τις 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες σε ένα γουδί και πασπαλίζουμε με ρίγανη. Βάζουμε τις φέτες ψωμιού σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και τις ψήνουμε σε μέτρια φωτιά, γυρίζοντάς τες και από τις 2 πλευρές έως ότου ροδίσουν.
Αφαιρούμε τα κουκούτσια από τις ελιές και κόβουμε το αγγουράκι στα δύο κατά μήκος.
Βάζουμε σε μια σαλατιέρα τα λαχανικά, τις φέτες ψωμιού, το αγγουράκι και τις ελιές.
Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το βαλσάμικο με το λάδι ελιάς, το σκόρδο λιωμένο και τα περιχύνουμε στη σαλάτα.
Πασπαλίζουμε με το αλάτι και σερβίρουμε.
Συμβουλή
Μπορούμε να προσθέσουμε στη σαλάτα μας λαχανικά της αρεσκείας μας.
Το κατάλληλο κρασί: Αθήρι.