Τι έχουμε:
- 10 γαρίδες μεσαίες με κέλυφος ΚαLLΙΜΑΝΙS
- 1 πιπεριά κόκκινη
- 3 φύλλα σχοινόπρασο
- 3 κουταλιές μαργαρίνη
- αλάτι
Για τη σάλτσα:
- 2 κουταλιές μαργαρίνη
- 4 κουταλιές αλεύρι
- 2 1/2 φλιτζ. ζωμό λαχανικών
- 1 ποτηράκι λευκό κρασί
- 1 φλιτζ. συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
- 3 σταγόνες ταμπάσκο
- αλάτι
- πιπέρι
Για το γαρνίρισμα:
- 2 καρότα
- 2 ραπάνια
Τι κάνουμε:
Σε μια μικρή κατσαρόλα λιώνουμε τη μαργαρίνη και προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας διαρκώς. Στη συνέχεια ρίχνουμε λίγο λίγο τον ζωμό λαχανικών συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
Προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας, το κρασί, το ταμπάσκο, αλάτι και πιπέρι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει για περίπου 15-20 λεπτά, φροντίζοντας να ανακατεύουμε σε τακτά χρονικά διαστήματα.
Οταν η σάλτσα πήξει κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και την αφήνουμε να κρυώσει. Εν τω μεταξύ καθαρίζουμε τις γαρίδες. Αφαιρούμε πρώτα το κεφάλι από τις γαρίδες και κατόπιν προσεκτικά τα πόδια, αφήνοντας το κέλυφος και την ουρά. Με ένα μαχαίρι, κόβουμε ελαφρά κατά μήκος το κάτω μέρος από τις γαρίδες, τις ανοίγουμε με προσοχή και τις πλένουμε κάτω από τρεχούμενο νερό.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC.
Στη συνέχεια βάζουμε σε ένα ταψί μία σχάρα, απλώνουμε τις ανοιγμένες γαρίδες, τις αλείφουμε με τη μαργαρίνη και τις αλατίζουμε. Λιώνουμε τη μαργαρίνη και περιχύνουμε τις γαρίδες. Ψιλοκόβουμε την πιπεριά και το σχοινόπρασο και πασπαλίζουμε τις γαρίδες. Βάζουμε το ταψί στον προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε για περίπου 10 λεπτά.
Αφού ψηθούν οι γαρίδες τις βγάζουμε από τον φούρνο, τις βάζουμε σε πιατέλα, συνοδεύουμε με τη σάλτσα, γαρνίρουμε με καρότα και ραπάνια τριμμένα στο λεπτό μέρος του τρίφτη και σερβίρουμε.
Συμβουλή
Αφού ψηθούν οι γαρίδες, μπορούμε να τις περιχύσουμε με χυμό λεμονιού.
Το κατάλληλο κρασί Αθήρι.