Σπαράγγια με κατσικίσιο τυρί

01.10.2008
Συνδυασμός γεύσεων!

Τι έχουμε:

  • 1 κιλό σπαράγγια
  • 1/2 κιλό τυρί κατσικίσιο
  • 2 κρεμμύδια ξερά
  • 2 κουταλιές ΒΙΤΑΜ για το άλειμμα του ταψιού

Για το γαρνίρισμα:

  • φύλλο σφολιάτας

Τι κάνουμε:

Ξεφλουδίζουμε το 1/4 από το σκληρό μέρος κάθε σπαραγγιού, κόβουμε ένα εκατοστό από το κάτω μέρος, τα πλένουμε και τα στραγγίζουμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Αλείφουμε ένα ταψί με το ΒΙΤΑΜ και απλώνουμε στην επιφάνειά του τα σπαράγγια μαζί με τα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα.

Ψήνουμε στο γκριλ του φούρνου για 8-10 λεπτά και βγάζουμε το ταψάκι από το φούρνο.

Απλώνουμε πάνω από τα σπαράγγια και τα κρεμμύδια το τυρί και βάζουμε στο πλάι το φύλλο της σφολιάτας κομμένο σε κομμάτια.

Ψήνουμε στο γκριλ για άλλα 5 λεπτά ώστε να γκρατιναριστεί το τυρί και να ροδίσουν τα φύλλα ομοιόμορφα.

Με μια σπάτουλα βγάζουμε ένα κομμάτι από τα σπαράγγια και την κρέμα τυριού και σερβίρουμε γαρνίροντας με ένα κομμάτι φύλλο σφολιάτας.

Συμβουλή
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τυρί της αρεσκείας μας.

Το κατάλληλο κρασί Νεμέα παλαιωμένη.