Αρνάκι με αγκινάρες

18.06.2009
Με το λαχανικό της εποχής...

Τι έχουμε:

  • 1 κιλό σπάλα ή νεφραμιά αρνιού
  • 4 αγκινάρες
  • 1 λεμόνι
  • 1 μαρούλι
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 ματσάκι άνηθο
  • 3 κουταλιές ΒΙΤΑΜ
  • αλάτι
  • πιπέρι

Τι κάνουμε:

Κόβουμε το κρέας σε κομμάτια, τα πλένουμε, τα σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τα αλατοπιπερώνουμε.

Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το ΒΙΤΑΜ και σοτάρουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, έως ότου χρυσίσει. Προσθέτουμε τα κομμάτια του κρέατος και τα σοτάρουμε ελαφρά, γυρνώντας τα και από τις δύο πλευρές.

Κατόπιν, ρίχνουμε τόσο νερό, όσο χρειάζεται για να σκεπαστεί το κρέας και το βράζουμε σε χαμηλή φωτιά, για περίπου 1 ώρα. Εν τω μεταξύ, καθαρίζουμε τις αγκινάρες από τα εξωτερικά χοντρά φύλλα, τις κόβουμε στα 2 ή στα 4 και τις τρίβουμε με το λεμόνι.

Πλένουμε το μαρούλι, τον άνηθο και τα ψιλοκόβουμε.

Προσθέτουμε στην κατσαρόλα με το κρέας τις αγκινάρες, το μαρούλι, τον άνηθο και συνεχίζουμε το βράσιμο, για περίπου 30 λεπτά.

Εάν σωθεί το νερό, μπορούμε να προσθέσουμε λίγο ακόμα.

Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και σερβίρουμε.

Συμβουλή
Εάν θέλουμε, μπορούμε να προσθέσουμε και 2-3 κλωναράκια σέλινου, ψιλοκομμένα.

Το κατάλληλο κρασί: Κόκκινο Νεμέα φρέσκια.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ