Αυτό το Σαββατοκύριακο, με τα Φώτα και τ' Αη Γιαννιού ολοκληρώνεται και επίσημα η εορταστική περίοδος για φέτος. Μετά την (παραδοσιακή) κραιπάλη σε φαγητό, ποτό και ξενύχτι των ημερών ήρθε η ώρα κάπως να... χαλαρώσουμε και σε αυτό το κομμάτι.
Ελαφρές σαλάτες, σούπες και πιτούλες μπαίνουν στο μενού των επόμενων ημερών ώστε να μπούμε κι εμείς ξανά σε... πρόγραμμα.
Εμείς σήμερα «ρίχνουμε στο τραπέζι» μία πολύ εύκολη, γρήγορη και νόστιμη συνταγή για να αλλάξει κάπως το πλάνο. Σνακ από μόνη της, συνοδευτικό για όποιο τραπέζι, η συγκεκριμε΄νη τυρόπιτα μπορεί να αποτελέσει την τέλεια πρόταση ακόμη και για πρωινό!
Υλικά που θα χρειαστείς:
- 3 αβγά
- 200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι 2%
- πιπέρι και ρίγανη (κατά βούληση)
- 2 κγ ελαιόλαδο
- 200 γρ φέτα τριμμένη (κανονική ή light)
- 1 φλιτζανάκι νερό
- 100 γρ. αλεύρι ολικής
- 100 γρ. αλεσμένη βρώμη και 1 φακελάκι baking powder
- σουσάμι για πασπάλισμα στο τέλος
Εκτέλεση
Χτυπάς αρχικά τα αβγά με το γιαούρτι και στη συνε΄χεια ανακατεύεις ΄ολα τα υλικά αφού τα προσθέτεις ένα ένα (σου το είπαμε ότι είναι πολύ εύκολη!) Πασπαλίζεις με σουσάμι και ψήνεις σε προθερμασμενό στους 190°C φούρνο για 25 με 30 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσει!
Tips: Σημείωσε δύο πράγματα. Αρχικά, τα 100γρ αλεσμένης βρώμης μπορούν να αλλάξουν, εύκολα, σε αλεύρι ολικής επίσης (πράγμα που θα αλλάξει το σύνολο στο αλεύρι από 100 σε 200γρ) ενώ αν παραλείψεις το baking powder θα έχεις και πάλι μια πεντανόστιμη τυρόπιτα, όμως χωρίς πολύ ύψος!
Extra Tip: Ανάλογα το σκεύος το οποίο θα χρησιμοποιήσεις, η τυρόπιτα μπορεί να καταναλωθεί και ως... πίτσα. Ιδού και καλό Σαββατοκύριακο!