Αν έχεις βαρεθεί τις συμβατικές συνταγές με κοτόπουλο και θέλεις κάπως να εντυπωσιάσεις, χωρίς, όμως και να ξεφύγεις από το υγιεινό πλαίσιο μαγειρικής που αγαπάς, η food blogger Stephanie Melchione έχει μια πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση. Γεμιστό στήθος κοτόπουλου λοιπόν και ιδού τι θα χρειαστείς και πως θα το φτιάξεις.
Υλικά
- 4 στήθη κοτόπουλου
- αλάτι πιπέρι
- 1/2 κ.γ. πάπρικα
- 1 κ. σ. ελαιόλαδο
Για τη γέμιση
- 2 κ.γ. ελαιόλαδο
- 3 κούπες σπανάκι, χοντροκομμένο
- 4 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- 1/3 κούπας λιαστές ντομάτες, αποξηραμένες/ψιλοκομμένες
- 120 ml κρέμα τυριού (1/2 κούπα)
- 1 κούπα μοτσαρέλα σε κομματάκια
- 1/3 παρμεζάνα τριμμένη
- 1/2 κ.γ. βασιλικό
- 1/2 κ.γ. ρίγανη
- 1/4 κ.γ. σκόνη κρεμμυδιού
- 1 πρέζα κόκκινο πιπέρι
Λαχταριστός γύρος κοτόπουλου από την κουζίνα σου
Εκτέλεση
Μαλακώνεις το σπανάκι και το σκόρδο σε ένα τηγάνι και αφήνεις να κρυώσει.
Ανακάτεψε τα υλικά της γέμισης σε ένα μέτριο μπόλ και άφησέ το επίσης στην άκρη.
Άνοιξε τη μία πλευρά του στήθους όπως φαίνεται στη φωτογραφία, με προσοχή όμως να μην το κόψεις από άκρη σε άρκη και γέμισε με με τη γέμιση, πασπαλίζοντας με αλάτι, πιπέρι και πάπρικα.
Πέρασέ το σε λίγο λάδι για 2 - 3 λεπτά μέχρι να ροδίσει και από τις δύο πλευρές.
Ψήσε στους 190°C για περίπου 20 λεπτά και σέρβιερ με πουρέ ή με ψητά λαχανικά.
Θα μας θυμηθείς.