Το ψητό ρύζι είναι πάντα μια γρήγορη και εύκολη επιλογή για ένα αρωματικό, πλούσιο γεύμα. Σε αυτό το πιάτο, το τραγανό φυστικοβούτυρο προσθέτει τραγανότητα και μια κρεμώδη υφή.
Κοτόπουλο με κουρκουμά και σπαράγγια, μια υγιενή και νόστιμη επιλογή
Συστατικά (4 μερίδες)
1 κονσέρβα πλήρες γάλα καρύδας
¼ φλιτζάνι κόκκινη πάστα κάρυ
3 κουταλιές της σούπας τραγανό φυστικοβούτυρο
2 κουταλιές της σούπας σάλτσα ψαριού
4 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε λεπτές φέτες
Αλάτι Kosher και μαύρο πιπέρι
Μισό κιλό μπούτι κοτόπουλου χωρίς κόκαλα, χωρίς δέρμα, κομμένο σε κομμάτια
2 μεγάλα καρότα, καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες (περίπου 1 φλιτζάνι)
1½ φλιτζάνια ρύζι γιασεμί, ξεπλυμένο
1¼ φλιτζάνια βραστό νερό
1 κεφάλι μπρόκολο, χωρίς τα χοντρά κοτσάνια, κομμένο σε κομμάτια
1 κουταλιά της σούπας χυμό λάιμ
Πώς να φτιάξεις σολομό Gochugaru με τραγανό ρύζι
Εκτέλεση
Προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Σε ένα ταψί 23x30 εκατοστών, συνδύασε 1 φλιτζάνι γάλα καρύδας με την πάστα κόκκινου κάρυ, το φυστικοβούτυρο, τη σάλτσα ψαριού και το σκόρδο και ανακάτεψε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αλατοπιπέρωσε και πρόσθεσε το κοτόπουλο, τα καρότα και, στη συνέχεια σκόρπισε το ρύζι πάνω από όλα. Πρόσθεσε το βραστό νερό, σφράγισε καλά το τηγάνι με αλουμινόχαρτο και ψήσε μέχρι να μαλακώσει το ρύζι, περίπου 40 λεπτά.
Βγάλε το αλουμινόχαρτο από το τηγάνι, σκόρπισε τα μπουκέτα μπρόκολου πάνω από το ρύζι, αλατοπιπέρωσε, ξανασφράγισε με αλουμινόχαρτο και ψήσε για άλλα 5 λεπτά, μέχρι να αχνίσει το μπρόκολο. Βγάλε από το φούρνο και άφησε το να καθίσει για 3 λεπτά.
Εν τω μεταξύ, ανακάτεψε το χυμό λάιμ στο υπόλοιπο γάλα καρύδας και αλατοπιπέρωσε. Ανακάτεψε το ρύζι με ένα πιρούνι και σέρβιρε με λίγο σάλτσα καρύδας.