Συνταγή για λαχταριστό μοσχαρίσιο στιφάδο στη γάστρα

06.02.2023
Συνταγή για λαχταριστό μοσχαρίσιο στιφάδο στη γάστρα
Δεν υπάρχει τίποτα πιο απολαυστικό από ένα πλούσιο μοσχαρίσιο στιφάδο μια κρύα ημέρα σαν τη σημερινή. Γίνεται ακόμα καλύτερο όταν σιγοβράζει στη γάστρα σου για 7-8 ώρες (άσε που ζεσταίνει και τον χώρο της κουζίνας σου).

Συστατικά

1 κιλό μοσχαρίσιο στιφάδο σε κύβους

1/4 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις, χωρισμένο

1 κουταλιά της σούπας λάδι κανόλας, χωρισμένο

1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

2 καρότα, κομμένα σε κομμάτια

1 μεγάλη πατάτα , ξεφλουδισμένη και κομμένη σε κομμάτια 2,5 εκατοστών

1 φλιτζάνι ζωμό βοδινού

1 κονσέρβα πελτέ ντομάτας

1 πακέτο αποξηραμένα ανάμεικτα μανιτάρια

1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένα φύλλα θυμαριού

1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

2 φύλλα δάφνης

1 φλιτζάνι αρακά κατεψυγμένο

2 κουταλιές σάλτσα Worchestershire

Βρασμένο ρύζι ή ψωμί

Tip: Τα αποξηραμένα μανιτάρια είναι ένας απλός τρόπος για να προσθέσεις σπέσιαλ γεύση σε αυτό το λαχταριστό μοσχαρίσιο στιφάδο στη γάστρα.

6 κόλπα για να αναβαθμίσεις οποιαδήποτε σούπα εύκολα και αποτελεσματικά

Οδηγίες

Ταμπόναρε το μοσχαρίσιο κρέας με χαρτί κουζίνας για να αφαιρέσεις την υπερβολική υγρασία. Πασπάλισέ το με τρεις κουταλιές της σούπας αλεύρι μέχρι να επικαλυφθεί.

Ζέστανε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία. Πρόσθεσε δύο κουταλιές της σούπας λάδι και μετά το βοδινό. Μαγείρεψε μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές, περίπου 5 λεπτά. Μετάφερέ το στο πλάι. Πρόσθεσε το υπόλοιπο λάδι στο τηγάνι, μετά πρόσθεσε το κρεμμύδι και το σκόρδο και μαγείρεψε για 3 λεπτά. Μετάφερέ το στη γάστρα μαζί με τα καρότα, πατάτα, ζωμό, πελτέ ντομάτας, μανιτάρια, θυμάρι και αλάτι. Ανακάτεψε καλά. Πρόσθεσε τα φύλλα δάφνης. Κάλυψε και μαγείρεψε σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να μαλακώσει το μοσχαρίσιο κρέας, για 6 έως 8 ώρες.

Αφαίρεσε τα φύλλα δάφνης. Ανακάτεψε με τον αρακά και το Worcestershire.

Σέρβιρε το φαγητό πάνω σε ρύζι ή ψωμί και είναι έτοιμο!

Τελευταία τροποποίηση στις 07.02.2023 - 09:16