Yλικά
1 κιλό και 300γρ σιμιγδάλι
10 αυγά
Χυμό από 4 πορτοκάλια
Λίγο αλάτι
Νερό για ζύμωμα
Καρύδια
Μέλι
Χριστουγεννιάτικα μπισκότα: Η πιο εύκολη και νόστιμη συνταγή για τις γιορτές -και όχι μόνο
Εκτέλεση
Βάλτε το σιμιγδάλι σε λεκάνη και ανοίξτε έναν λάκκο. Ρίξτε μέσα στο λάκκο τα αυγά ελαφρά χτυπημένα, το χυμό των πορτοκαλιών και το αλάτι. Ανακατέψτε όλα τα υλικά και ζυμώστε μια ζύμη όχι πολύ σκληρή. Προσθέστε και νερό για να φτιάξετε την ζύμη όχι πολύ σφιχτή, ώστε να ανοίγει εύκολα το φύλλο. Κόψτε τη ζύμη κομμάτια και ξανά ζυμώστε την. Αφήστε τη λίγη ώρα να ξεκουραστεί. Χωρίστε τη ζύμη σε μπαλάκια, ανοίξτε τα μπαλάκια σε φύλλα και κόψτε τα φύλλα σε λωρίδες. Πλέξατε και στρίψτε τις λωρίδες σε ακανόνιστα σχήματα και τηγανίστε σε καυτό λάδι. Στραγγίστε καλά. Περιχύστε με λυωμένο μέλι και χοντροκομμένα καρύδια.