Η συνταγή για pierogi με λαχανάκια Βρυξελλών και kimchi

11.12.2022
Η συνταγή για pierogi με λαχανάκια Βρυξελλών και kimchi
Ένα πιάτο σίγουρης επιτυχίας που απαιτεί ελάχιστη προσπάθεια

Αυτό το πιάτο σε ταψί είναι μια σίγουρη επιτυχία σε λιγότερο από μία ώρα, με το φούρνο σου να κάνει το μεγαλύτερο μέρος της δουλειάς. Το ψήσιμο των pierogies δίνει ένα τραγανό, χρυσαφί δέρμα με ένα απαλό, μαξιλαράκι εσωτερικά, αλλά, αν δεν έχεις pierogies, μπορείς να χρησιμοποιήσεις νιόκι στη θέση τους. Η ξινή κρέμα άνηθο προσθέτει φρέσκο ​​πλούτο, αλλά μπορείς να χρησιμοποιήσεις αντ'αυτού και ένα καλής ποιότητας γιαούρτι ή ακόμα και βουτυρόγαλα.

Η συνταγή για τραγανά και πικάντικα dumplings

Συστατικά (4 μερίδες)
500 γραμμάρια λαχανάκια Βρυξελλών, κομμένα στη μέση
1½ φλιτζάνια λάχανο kimchi
5 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, και λίγο περισσότερο
Αλάτι Kosher και μαύρο πιπέρι
400 γραμμάρια φρέσκα ή κατεψυγμένα pierogi με τυρί ή πατάτα
½ μικρό λεμόνι, για το σερβίρισμα
Μια χούφτα άνηθο ψιλοκομμένο, για το σερβίρισμα
Για την κρέμα γάλακτος με άνηθο
¾ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
¼ φλιτζάνι ψιλοκομμένο άνηθο
1 κουταλιά της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 κουταλιά του γλυκού χυμό λεμονιού
½ κουταλιά του γλυκού αλάτι kosher

Τάρτα πατάτας με κατσικίσιο τυρί και θυμάρι

Εκτέλεση
Στρώσε μια σχάρα στο κάτω τρίτο του φούρνου και προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Πρόσθεσε τα λαχανάκια Βρυξελλών και το kimchi σε ένα ταψί με φύλλο. Ρίξε 2 κουταλιές της σούπας λάδι, αλατοπιπέρωσε και ανακάτεψε.

Ετοίμασε την κρέμα γάλακτος με άνηθο: Ανακάτεψε την κρέμα γάλακτος, τον άνηθο, το λάδι, το λεμόνι και το αλάτι σε ένα μικρό μπολ και χτύπησε για να ενωθούν. Εάν η κρέμα είναι πολύ πηχτή, πρόσθεσε μια κουταλιά της σούπας νερό.

Μετά από 15 λεπτά βγάλε το ταψί από τον φούρνο και πρόσθεσε τα pierogi. Ρίξε στα πάντα τις υπόλοιπες 3 κουταλιές της σούπας λάδι και, χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα, ανακάτεψε τα όλα μαζί. Επίστρεψε στο φούρνο και ψήσε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανάκια Βρυξελλών και να φουσκώσουν και να ροδίσουν τα pierogi, άλλα 20 με 25 λεπτά.

Πρόσθεσε ελαιόλαδο, πασπάλισε με άνηθο και σέρβιρε με κρέμα γάλακτος άνηθο και λεμόνι κομμένο στη μέση.