Αυτή η εύκολη συνταγή πέστο σε μια πιο υγιεινή εκδοχή συνδυάζει συστατικά από το διάσημο pesto alla Genovese - βασιλικό, παρμεζάνα και σκόρδο - με μια αφθονία σπόρων όπως η κάνναβη και το λινάρι. Η γκάμα των σπόρων όχι μόνο συνδυάζεται με τη γεύση του αγαπημένου πέστο, αλλά είναι επίσης πιο προσιτή - και δεν χρειάζεται να αλέσεις τον βασιλικό.
Πώς να φτιάξεις σαλάτα με μπρόκολο και πέστο
Δες παρακάτω πώς μπορείς να το φτιάξεις:
Συστατικά
2 φλιτζάνια συσκευασμένα φρέσκα φύλλα βασιλικού
¼ φλιτζάνι ψημένοι ανάλατοι ηλιόσποροι
3 κουταλιές σπόροι κάνναβης
3 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα
2 κουταλιές της σούπας λιναρόσπορο
1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού + 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο χυμό (από 1 λεμόνι)
2 σκελίδες σκόρδο κομμένες
¾ κουταλάκι του γλυκού αλάτι kosher
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
¾ φλιτζάνι ελαιόλαδο
Πώς να φτιάξεις υγιεινό wrap με μόνο δύο συστατικά
Εκτέλεση
Βήμα 1
Τοποθέτησε το βασιλικό, τους ηλιόσπορους, τους σπόρους κάνναβης, το τυρί, το λιναρόσπορο, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, το σκόρδο, το αλάτι και πιπέρι σε έναν επεξεργαστή τροφίμων. Δούλεψε το μέχρι να γίνει ένα ομογενοποιημένο μείγμα και με το μηχάνημα σε λειτουργία, πρόσθεσε σταδιακά το λάδι μέχρι να γίνει λείο, για περίπου 1 λεπτό.
Βήμα 2
Μετάφερε το πέστο σε ένα αεροστεγές δοχείο και φύλαξε το στο ψυγείο έως και 5 ημέρες. Άφησε το να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και ανακάτεψε το πριν την κατανάλωση.